Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:17, 30. 11. 2021.

| Ekonomija

Konkurs za podršku lokalnim start-up kompanijama za razvoj ideja na globalnom nivou

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
čovek za kompjuterom
Podrška za nove kompanije; ilustracija; foto: Publicdomainpictures/Axelle b

Start-ap kompanije i timovi u prvoj fazi razvoja mogu da se prijave na konkurs koji će im omogućiti razvoj biznisa na globalnom nivou uz mentorstvo i novčanu podršku i do 1,6 miliona dinara, a u realizaciji programa učestvuje i Naučno-tehnološki park u Nišu. Zainteresovani mogu da se prijave do 28. decembra.

Program Raising Starts pruža priliku lokalnim kreativcima da razviju inovativne ideje uz stručnu i finansijsku podršku.

To znači, navode organizatori, da će kompanijama i timovima biti na raspolaganju intenzivne obuke za razvoj biznisa, mentorstvo i novac i do 1,6 miliona dinara za izradu prototipa, razvoj biznis modela, istraživanje tržišta, testiranje prvih kupaca, kao i zaštitu intelektualne svojine i ostale troškove vezane za razvoj novih proizvoda ili usluga.

Na konkurs mogu da se prijave start-ap timovi od najmanje 2 člana i inovativne kompanije osnovane ne duže od dve godine do datuma objavljivanja javnog poziva. Prijavljivanje je dostupno na ovom linku. ntp Prilika za lokalne kreativce, učestvuje i NTP Niš; foto: JV/J. A.

Učešćem u programu start-ap timovi i kompanije steći će neophodna znanja i veštine kako da premoste prepreke na putu od inovativne ideje do spremnosti za investicije i izlazak na globalno tržište. Cilj je podrška osnivanju i razvoju novih inovativnih kompanija koje će doprineti povećanju izvoza, novih zapošljavanja i smanjenju odliva mozgova, omogućivši mladima da u Srbiji, iz svojih gradova, razvijaju inovativne biznise rame uz rame sa svetom - piše u saopštenju.

Program je kreiran kroz projekat "Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova" uz podršku Vlade Švajcarske, a sprovodi ga Naučno-tehnološki park u Beogradu u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak.

U naredne tri godine kroz program će biti podržano, kako kažu, do 100 novih start-up kompanija u Nišu, Beogradu i Čačku.

Inače, prošle godine se prijavilo 183 kompanija, a 13 je dobilo sveobuhvatnu stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj inovativnih ideja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: