Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:59, 28. 11. 2019.

| Ekonomija

Koordinaciono telo subvencioniše preduzetnike na jugu Srbije

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Koordinaciono telo
40 miliona dinara za 16 preduzetnika iz Bujanovca, Preševa i Medveđe; foto: Koordinaciono telo

Na zapošljavanje se obavezalo 16 preduzetnika iz Bujanovca, Preševa i Medveđe, koje je Koordinaciono telo Vlade Srbije subvencionisalo sa skoro 40 miliona dinara bespovratnih sredstava za ovu godinu. Subvencije je dobilo po sedmoro preduzetnika iz Bujanovca i Preševa i dvoje iz Medveđe, a novac će, kažu, upotrebiti za upošljavanje, nabavku mašina i unapređenje proizvodnje.

Firme iz Bujanovca dobile su 19 miliona dinara za razvoj poslovanja, za firme iz Preševa odvojeno je 17 miliona, a 3,8 miliona dobiće preduzetnici u Medveđi.

Kako je rekao Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela, prilikom uručenja ugovora u Bujanovcu, očekivanja su da se u toj opštini obezbede radna mesta sa 40-50 radnika.

Otvaranje novih radnih mesta je ono čemu težimo. Nadam se da će vam novac pomoći u poslovanju, da ćete postići mnogo bolje rezultate i da ćete opravdati ukazano poverenje - rekao je Stanković.

Dodaje, da je Koordinaciono telo od 2012. godine, ne računajući ovu izdvojilo 277 miliona bespovratnih sredstava, a rezultat je zapošljavanje 254 radnika.

Šaip Kamberi, predsednik Opštine Bujanovac, u subvencijama vidi jedan od najboljih načina da se investira u jug Srbije.


Preduzetnicima neophodno ulaganje u novu opremu

Firma Manasijević iz Bujanovca, koja proizvodi kompletnu građevinsku stolariju, trenutno ima sedmoro zaposlenih, a na ime subvencija dobila je oko 2,7 miliona dinara.

Naš udeo je 2,3 miliona i taj novac ćemo da koristimo za nabavku nove opreme koja je neophodna za povećanje proizvodnje i otvaranje novih radnih mesta. Plan je da zaposlimo 3-4 nova radnika - kaže Nebojša Manasijević, predstavnik firme.

Vlasnik firme Bici Commerce iz Bujanovca, Hafez Bici, kaže da je u planu i nova oprema i zapošljavanje. Firma se bavi proizvodnjom betonskih konstrukcija za građevinarstvo i trgovinom na veliko i malo, a trenutno ima 30 radnika.

Dobili smo 3 miliona, zaposlićemo 2 radnika i kupićemo polovni bager utovarivač, on nam je neophodan za dalju proizvodnju i rad - kaže Hafez Bici.

Milisav Stojanović, predstavnik firme koja se bavi proizvodnjom metalnih proizvoda, trgovinom, uvozom i izvozom, Stojanović OD iz Medveđe, kaže za Južne vesti da će subvencija od 2.840.400 dinara biti iskorišćena za nabavku opreme, a zaposliće jednog radnika jer Medveđa ima problem sa radnom snagom, a kako kaže, zaposlili bi i dvoje-troje kada bi se javili.

Preduzetnici će, navode iz Koordinacionog tela, novac dobiti početkom decembra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: