Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:36, 2. 4. 2019.

| Ekonomija

Koridori: Svi radovi kroz Grdeličku klisuru biće završeni do kraja aprila

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
koridor 10
Asfaltiranje kroz Grdeličku klisuru završeno, foto: B. Antić

Iako su rokovi za završetak auto-puta kroz Grdeličku klisuru nekoliko puta probijani, iz Koridora Srbije kažu da je asfaltiranje ove deonice završeno, te najavlju da će prvi automobili ovom trasom proći već početkom maja.

Višedecenijski projekat izgradnje Koridora 10 dobio je novi rok za završetak - kraj aprila 2019. Iz preduzeća Koridori Srbije saopštavaju da je ostalo da se završe radovi na galeriji na kosini 2 i opremanje tunela Predejane i Manajle. kosina koridor 10 Još posla oko kosina, foto: B. Antić

Asfalterski radovi su završeni. Očekujemo da će svi radovi u vezi trase auto-puta kroz Grdeličku klisuru biti završeni do 30. aprila, nakon čega sledi testiranje opreme i puštanje u saobraćaj - navodi se u saopštenju.

Dodaju i da je izgradnja 26,3 km auto-puta kroz Grdeličku klisuru bila najzahtevnije gradilište i da je podrazumevalo i izgradnju 33 mosta, 9 velikih i desetine malih potpornih konstrukcija, 2 petlje i 2 velika tunela. tuneli koridor 10 Završetak radova najavljuju za kraj aprila, foto: B. Antić

Iako su završetak do kraja 2018. godine najavljivali i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić - auto-put kroz Grdeličku klisuru do danas nije pušten za saobraćaj.

Podsetimo, čitav projekat pratili su problemi - urušavanje kosina za koje do danas nisu pronađeni odgovorni, promena projekta i konstantno probijanje rokova.

Stručnjaci su ocenili da radovi na Koridoru 10 kasne zbog loše pripreme radova i projektne dokumentacije, nerealnih obećanja datih iz političkih razloga, ali i zbog nepostojanja domaće građevinske operative koja bi taj zadatak obavila na najadekvatniji način.

Zbog rušenja kosine, Mihajlovićeva je deo kabineta početkom decembra “preselila” u Grdeličku klisuru kako bi “nadzirali” radove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Desnoruki krstivoje

    19:43 // 9. 4. 2019.

    HOP TRT GEVEZN ZAJC...
    Što bi rekao u jednoj seriji jedan veliki glumac u jednoj divnoj već odavno pokojnoj državi.

  • Dragan

    21:21 // 2. 4. 2019.

    Prošao Grdelicom prošle nedelje, bliži se kraj, iskreno treba postaviti pitanje roka trajanja, u delu ispred Grdelice pojavila se oštećenja asfalta

  • dragoljub stamenković

    16:08 // 2. 4. 2019.

    Malo morgen !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: