Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:29, 19. 3. 2020.

| Ekonomija

Kratak štrajk u "Šinvonu" bez rezultata - pojedini zaposleni i dalje bez maske, brinu o prevozu i propusnicama

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
sinvon foto čitalac
Na traci redovno, nema razmaka, a ni maski; foto: čitalac

Iako su juče nakon kratke obustave rada zaposleni u pogonima niške Jure i njene ćerke firme Šinvon, kako su rekli, dobili maske i rukavice i nastavili sa radom, danas se opet žale na uslove. Tvrde da nemaju zaštitnu opremu, to dokumentuju slikama, a kažu i da nema sredstava za dezinfekciju. Novinari su Juri pitanja slali u dva navrata, ali odgovora nema.

“Molim vas pomozite jer zdravlje i život su u pitanju” - tako pišu oni koji tvrde da su radnici Šinvona, a brinu za sebe i svoje kolege u jeku pandemije virusa korona.

Radi se o firmi Šinvon gde rade hronični bolesnici pod pretnjom da će dobiti otkaz ukoliko odu na bolovanje. Uvode im treću smenu da bi ih sakrili od inspekcije. Da li je to normalno u ovakvoj situaciji? Konkretno moja drugarica ima astmu i koristi pumpicu - kaže jedna čitateljka Južnh vesti.

sinvon 2 foto citalac Tu su maske, ali ne i rukavice; foto: ČitalacPišu i drugi, ali oni ukazuju da nema dovoljno zaštitnih sredstava, kao i da se stoji preblizu.

Pa kao ima, ali ne dovoljno pa ih štedimo za kolege hronične bolesnike. U toaletima nema sredstava za dezinfekciju i očiste 2 puta u 8 sati - pričaju radnici.

Oni su stali juče na pola sata, kao i njihove kolege iz Jure tražeći zaštitnu opremu. Kako su rekli, molbe su im uslišene, ali očigledno ne u potpunosti, jer se i na slikama koje šalju zaposleni vidi da mnogi nemaju maske, pa ni rukavice.

sinvon 3 foto citalac foto: ČitalacJoš jedan problem koji mnogi ističu su autobusi i velike gužve u njima, kao i upitna higijena iako su prevoznici u obavezi da dezinfikuju vozila.

Mnogi, tvrde, nisu dobili propusnice za kretanje posle 20 sati i u vreme policijskog časa, pa ne znaju kako će posle druge smene koja se završava u 22 sata.

Kompaniji Jura koja je 100% i vlasnik Šinvona, pitanja o higijeni, organizaciji rada i poštovanju preporuka Vlade Srbije u dva navrata su slata na mejl koji su fabrici dali novinarima, ali odgovora do danas nema.

Podsetimo, u Srbiji je zbog pandemije virusa korona uvedeno vanredno stanje, a sve o tome možete pročitati - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • glas protiv sekte

    19:10 // 20. 3. 2020.

    a u JOHNSONU zahtevaju od radnika koji rade na 2 dana da dodju na posao za vikend iako nemaju gradski prevoz.Kazu snadjite se,u protivnom otkaz.

  • Milos

    10:37 // 20. 3. 2020.

    Svetski auto-giganti zatvaraju fabrike sirom sveta, samo ovi iskoriscavaju robovsku radnu snagu... Ovakve treba proterati iz zemlje, bolje je dati ljudima te subvencije da pocnu sopstveni biznis nego ovako!

  • 08:33 // 20. 3. 2020.

    Ne bi bilo lose da se ne radi i da se prima plata,koja fabrika bilo gde u evropi ne radi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: