Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 25. 2. 2021.

| Ekonomija

Krenuli radovi na izgradnji otvorenog bazena u Pirotu, vrednost projekta preko 3 miliona evra

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
mašine
Krenulo se sa radovima; foto: Grad Pirot

Pripremnim zemljanim radovima, iskopom i postavljanjem osnovne infrastrukture počeli su radovi na otvorenom bazenu u Pirotu, na prostoru između Gradskog stadiona, keja na Nišavi i postojećeg zatvorenog bazena. Vrednost 1. faze radova je oko 24 miliona dinara, a celokupna investicija vredeće još najmanje 3 miliona evra, milion više od prvobitnih najava.

Plan lokalnih vlasti u Pirotu bio je da se sa gradnjom bazena krene polovinom 2020. godine, ali pandemija je uslovila da se taj rok pomeri, pa je krajem prošle godine raspisan tender za izvođača za 1. fazu radova.

Piroćanci su za početne radove izdvojili oko 40 miliona dinara, a posao je za 24 miliona dobila niška firma SIB invest koja je prethodnih dana krenula sa radovima.

Gradonačelnik Vladan Vasić je, obilazeći radove, rekao da niko nije verovao da će se tako brzo krenuti sa ovom investicijom, kako se, kako je rekao, nije verovalo ni u gradnju zatvorenog bazena pre nekoliko godina.

Ovo je veliko gradilište. Pre svega mlađa populacija je signalizirala da nam je potreban jedan ovakav kompleks i zato smo odvojili novac. U toko 2020. godine smo odvojili oko 40 miliona dinara za pripremne radove, ovde će biti završeni svi zemljani radovi, široki otkop za veliki bazen, priključci na osnovnu infrastrukturu, a u toku marta ćemo raspisati javnu nabavku za završetak ostalih radova - rekao je Vasić.

Iako je prilikom najave izgradnje rečeno da je procenjena vrednost projekta oko 2 miliona evra, gradonačelnik Pirota sada barata drugim ciframa. Znatno višim. vasić Vrednost veća od planirane; foto: Grad Pirot

U budžetu za ovu godinu smo izdvojili oko milion evra, ideja je da nabavka bude trogodišnja, da naredne 3 godine plaćamo radove i tu će biti potrebno oko 3 miliona evra, bez ovih pripremnih radova. Nadamo se da će radovi biti gotovi do jula naredne godine. To jeste ambiciozno, ali videćemo kada se završi javna nabavka kako će to izgledati - rekao je gradonačelnik.

Interesantno je da će sistem za prečićavanje otpadnih voda u ovom bazenu koristiti postojeće postrojenje sa susednog zatvorenog bazena.

Podsetimo, na prostoru od 2,2 hektara gradiće se bazen 50 metara dužine, 25 širine i jedan manji bazen namenjen deci, garderoberi sa svlačionicama, restoran, tribine, plaža oko bazena, tobogan i slični sadržaji.

Na drugom delu parcele su projektovani teretana na otvorenom, teren za boćanje, padel teren, šah sa velikim figurama, trim staza, ugostiteljski objekat, tobogan sa penjalicama, igračke za decu, sunčani sat, internet zona, prostor za okupljanje mladih, staza za bicikle, fontana i česma.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija u neverici

    10:42 // 26. 2. 2021.

    A be, vozi li se Lexus po Pirot, šta se priča, po sokaci?? Šta kaže vasić, jel nema da trucka po rupe,a?

    • direktno iz Vojnegovac

      17:20 // 26. 2. 2021.

      od leksusa ni traga ni glasa. Još onaj reno je na ulici

  • Boban zubni

    07:52 // 26. 2. 2021.

    Samo da ne bude zidanje Skadra na Bojani

  • Vaterpolo

    15:35 // 25. 2. 2021.

    Bazeni su budućnost Srbije, da se narod obanja,okvasi se. Sad će i Pirot da ima vaterpolo klub. Otvoren bazen ti je isto ko rupa s vodu u blato gde se kašaju svinje i prasčiki.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: