Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:14, 22. 5. 2014.

| Ekonomija

Kriju podatak da li se ukida "kružna linija"

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-kruyni.jpg
"Kružna" linija pokriva ceo grad, foto: aviokarta.net

Punih mesec dana niška Direkcija za javni prevoz odbija da objavi program po kom je, između ostalog, raspisan tender za izbor novih autobuskih prevoznika u Nišu.

Još 22. aprila su Južne vesti, pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, zatražile pomenuti projekat. Zakonski rok od 15 dana je istekao, a do danas nije stigao bilo kakav odgovor.

- Zakon dopušta da organ vlasti odbije da dostavi tražene informacije, ali obaveštenje o tome mora da bude dostavljeno u roku od 15 dana. Mi nismo još dobili ni taj odgovor, pa ćemo pored žalbe Povereniku za informacije od javnog značaja podneti i prekršajnu prijavu protiv direktora Direkcije - kaže urednik Južnih vesti Predrag Blagojević.

Milan Lapčević "I ja se pitam šta smo usvojili"; Milan Lapčević, DSSReč je o dokumentu o kome je glasala i u Skupština Grada, ali čak i odbornici vladajućih partija tvrde da ne znaju šta je tačno usvojeno.

- Koliko ja znam usvojen je predlog Direkcije za javni prevoz, uključujući i predloge odbornika koji su se odnosili na kružnu liniju. Ali, šta je tačno usvojeno sam i ja pitao na prošloj sednici Skupštine - kaže Milan Lapčević, odbornik DSS.

Slaviša Dinić, odbornik "Koalicije za Niš" kaže da je, koliko on zna, program javno-privatnog partnerstva izmenjen upravo u delu koji pominje "kružnu liniju".

- Mi smo usvojili Odluku sa napomenom da se izbaci ta rečenica iz teksta. Takav predlog je stavljen na glasanje. Znam to jer sam ja to predlagao - kaže Dinić.

Podsetimo, u prvobitnom predlogu Direkcije za javni prevoz koji je prihvatilo i Gradsko veće, nedvosmisleno je bilo napisano da se linija 34 "ukida".

- Transportna mreža će dobiti i nove linije, dok se ukida linija 34, iako u ovom trenutku postoji saobraćajna potreba za kružnom linijom - piše u predlogu.

Nakon pisanja Južnih vesti i burne reakcije građana, gradonačelnik Niša Zoran Perišić je izjavio da ta linija ipak neće biti ukinuta.

- Oslušnuli smo šta je to što može za građane Niša da bude najbolje. Pošto je javnost tako reagovala, “kružna” linija će po tom zaključku sa Skupštine ostati, a mi ćemo videti kako racionalizacijom na tenderu, koji ćemo sada raspisati, to da uradimo na optimalan način za gradski budžet - rekao je tada Perišić.

Međutim, iako je 14. maja raspisan tender za izbor novih prevoznika u Nišu, a pritom najavljene i izmene u trasama pojedinih linija, javnost i dalje ne zna šta su odbornici Skupštine Grada tačno usvojili.

Taj dokument nije javno dostupan, a iz Direkcije za javni prevoz za sada nema objašnjenja.

Linija 34, poznata i kao "kružna" ili "aerodromska", je jedina autobuska linija u Nišu koja kruži oko grada i tako povezuje veliki broj bitnih tačaka - Aerodrom, Glavnu autobusku stanicu, Gradsku bolnicu i nekoliko mega-marketa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Joca

    09:25 // 15. 6. 2014.

    Jedino javno preduzeće koje ne pruža nikakvu uslugu čist parazit direkcija.Kružna linija prevozi građane da izađe iz nadležnost direkcoje 50% SPUŠTA CENU KARTE svi se voze jer mogu da plate, rešenje

  • laki

    06:23 // 15. 6. 2014.

    Jedina ispravno projektovana linija u gradu.Da izađe iz tarifnog sistema da se vratti cena na 30 din.da svi plaćaju karte kao 2004 god.Ostvarila bi veći prihod a višak prihoda uplaćivan bi u buđžet gr

  • hedonist

    19:14 // 23. 5. 2014.

    clanovi sns-a,da li ste,prilikom glasanja dali glas i nesi guski?e,pa evo vam ga,vec se ponasa ko da je osnivac sns-a u nisu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: