Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:58, 14. 8. 2015.

| Ekonomija

Kruševački biznismen najverovatnije budući vlasnik RT "Caribrod"

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
rtv
Početna cena ovog medija 13.933 evra; foto: FB strana "RTCaribrod"

Zbog toga što kruševački biznismen Radoica Milosavljević, jedini ponuđač za kupovinu RT "Caribrod" iz Dimitrovgrada, nije dostavio kompletnu dokumentaciju, odnosno uverenja da nije osuđivan ni krivično gonjen, otvaranje ponuda je odloženo.

Ovo potvrđuje predsednik Nadzornog odbora ovog medija Petar Jovanović, koji navodi da je Milosavljević “promašivao” godine kada je, kaže, najverovatnije bio krivično gonjen ili u zatvoru.

Njemu je naloženo da u roku od 8 dana upotpuni dokumentaciju, tako da će ponude najverovatnije biti otvorene u narednih desetak dana. Dakle, samo se odlaže prvi krug, tako da neće biti novih ponuda, a samim tim je izvesno da će Milosavljević postati novi vlasnik - kaže on.

Kako kaže, stručnjaci iz Agencije za privatizaciju su mu objasnili da vlasnik može postati i neko ko je krivično gonjen, ukoliko krivično delo nije u vezi sa trenutnim predmetom privatizacije.

Tako da će, smatra on, Milosavljevićevu dokumentaciju Agencija najverovatnije prihvatiti i očekuje da će on postati vlasnik ovog dimitrovgradskog medija već od 1. septembra.

Inače, početna cena RT "Caribrod" je 13.933 evra, što je 75 % od procenjene vrednosti.

Jovanović kaže da je na početku četvoro interesenata tražilo zahtev za izdavanje tenderske dokumentacije, dvoje je otkupilo, a samo Milosavljević je uplatio depozit za učešće u kupoprodaji.

Radoica Milosavljević je nedavno kupio i RTV Pančevo za 87.200 evra, gde je takođe bio jedini ponuđač.


Ko je Milosavljević?

radoica Radoica Milosavljević; foto: sps-ks.orgRadoica Milosavljević je kruševački biznismen i vlasnik nekoliko preduzeća. Kao kadar SPS-a, a od 2009. do 2012. godine bio je zamenik gradonačelnika Kruševca.

Interesantno je da imam i Dom zdravlja sa 40 radnika, visoku školu za industrijski menadžment i fabriku koja mi je omogućila da steknem kapital. Želim da sa zaposlenima radim korektno i da te televizije rade bolje - objašnjava Milosavljević za N1.

Na pitanje koje sve medije planira da kupi, on navodi da će javnost to saznati narednih dana, ali napominje da je zainteresovan za 11 televizija i to "iz komercijalnih interesa"

Milosavljević je u istoj izjavi nazvao neistinitim pisanja medija da je 4 godine robijao, dodajući da 1978. godine jeste bio osuđen na 16 meseci kao predsednik FK “Napredak”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milosav

    20:56 // 15. 8. 2015.

    Kruševački napad na medije. Ovaj hoće da kupi 11 medija, Gašicev zet NTV, krusevljanin hoće Studio B... Ko bi rekao da je Kruševac tako bogat grad i medijski centar Srbije. Mislio sam da je to grad keramičara.

  • Iz caribrod

    19:30 // 15. 8. 2015.

    Sa ima da cepaju pozdravi i zelje 24 sata.Ima da se informisemo samo tako:

  • Caribrodzanin

    13:22 // 15. 8. 2015.

    Komercijalni interes u televiziji Caribrod? Televizija koja emituje program na jeziku manjine komercijalna?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: