Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:51, 16. 5. 2013.

| Ekonomija

Kuršumlija: smanjene plate opštinarima

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
opstina.jpg

Odluka rukovodstva Opštine Kuršumlija da plate radnicima, počevši od juna meseca, budu umanjenje za 10 odsto, a funkcionerima za 15 odsto, počela je da se primenjuje i za aprilsku platu, koju su danas primili.

Dok predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić kaže da će se taj novac iskoristiti za socijalna davanja, lokalni URS tvrdi da je tim viškom obezbeđena plata za 60 novouposlenih u javnim preduzećima i Opštinskoj upravi.

- Priče o uštedi u budžetu, kako bi se ušteđeni novac preusmerio na socijalna davanja, očigledno ne piju vodu. Prava i jedina istina je ta da se mora pod hitno obezbediti novac za novoprimljene radnike. Lokalna vlast, koju čine SNS i DSS, ne bira ni sredstva, a ni način, da radi po svojoj volji i podmiri sve svoje greške - navodi se u saoppštenju lokalnog URS-a.

Ipak predsednik opštine Vidić kaže da će se, pored socijalnih davanja, višak koji je nastao iskoristiti za kupovinu knjiga svim osnovcima.  

- Smatram da su plate zaposlenih prevelike u odnosu na iste službe u okruženju. Opozicija ovaj potez kritikuje, ali su oni krivi što su plate zaposlenih nerealno visoke - kaže Vidić.

On dodaje da je dosadašnja plata zaposlenih u kuršumlijskoj opštini u proseku bila 36.000 dinara, a funkcionera 90.000 dinara.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Belgrade evning

    22:19 // 17. 5. 2013.

    Jel ovo neka sala? Rade na budzetu za 36000 i jos im smanjuju plate? Ovde ni prodavac kokica ne bi radio za tu platu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: