Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:56, 3. 9. 2013.

| Ekonomija

Laketić: Prokuplje duguje 2,5 milijarde dinara

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
Darko-Laketić.jpg

Prema tvrdnji Darka Laketića, predsednika prokupačkih naprednjaka, trenutni dug prokupačke Opštine je 2,5 milijarde dinara, što je visina dva godišnja lokalna budžeta.

Laketić kaže da se poveriocima po hitnom postupku mora vratiti 750 miliona dinara, a da je Opština u katastrofalnim dugovima zbog nepovoljnih i nezakonskih ugovora koji su ranijih godina sklapani.

- Deo dugova moramo da vratimo, ali ćemo pokušati da osporimo sva ona potraživanja banaka i poverioca koja su nerealna i nezakonska, a koja bezmalo čine, po gruboj proceni, dobar deo duga koji sada imamo – kaže Laketić.

On je dodao da je zbog sporosti sudskih organa prokupačka opština mnogo u gubitku, jer se ne procesuiraju mnogi procesi koji će ukazati na nenamensko trošenje para građana.

- Mi smo još pre dve godine uputili niz krivičnih prijava koje ukazuju na nezakonitost, ali na žalost, gotovo nijedna do sada nije procesuirana. Smatram da svi oni koji su oštetili budžet treba da odgovaraju i da se novac vrati građanima i Opštini, koja grca u dugovima - naglasio je Laketić.

On je na konferenciji rekao i da niko ne sme da tvrdi da su sudski procesi koji se trenutno vode protiv određenog broja demokrata politizovani, jer niko ne sme da bude amnestiran od odgovornosti, kojoj god političkoj stranci pripada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • stevkepk

    13:21 // 23. 9. 2013.

    Mora doci kraj bezvlascu i lopovluku u nasem gradu! SVAKA CAST NA HRABROJ IZJAVI O TUZNOJ ISTINI DR LAKETICU!!!

  • srbIN

    08:12 // 9. 9. 2013.

    Gde bi nam bio kraj da nam je jos neko kao Laketic! Sadasnji direktori ne smeju da pomisle na pljacku a kamoli da to urade, za razliku od prethodnih.

    • popularizam

      20:53 // 9. 9. 2013.

      pa covek samo rekao koliko su nas zaduzili predhodni eureka a i ovaj budzet nije manji od proslih.toliko para opstini sa 800 zaposljenih, kredit nebi dali ni oni ekperti iz upravnog odbora agrobanke

  • prokupcanin

    20:27 // 5. 9. 2013.

    Laketicu,podjite prvo od svoga dvorista.Ko su trenutno direktori javnih ustanova i preduzeca u Pk?Jel ispunjavaju uslove po zakonu da vrse te funkcije?Resite to,pa onda moze borba protiv korupcije!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: