Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:38, 7. 3. 2017.

| Ekonomija

"Leoni" u Prokuplju upošljava još 200 radnika

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
leoni prokuplje foto lj.m.
Dvomesečna obuka, pa šestomesečni ugovor u "Leoniju"; foto: Lj.M.

Opština Prokuplje finansiraće sa 3 miliona dinara obuku 200 nezaposlenih u prokupačkom pogonu fabrike "Leoni", nakon čega će oni potpisati šestomesečni ugovor o zaposlenju u toj fabrici, uz mogućnost produženja ugovora.

Radnici će biti zapošljeni u okviru projekta “Obuka kod poznatog poslodavca” u fabrici koja u Prokuplju trenutno zapošljava oko 2.500 radnika.

U prethodnih godinu dana u okviru ovog projekta već smo uposlili oko 700 radnika i sada nastavljamo započetu dobru saradnju sa lokalnom samoupravom. Radnici će proći dvomesečnu obuku u našim pogonima, a nakon toga potpisuju ugovor sa Leonijem na 6 meseci. Dalje sve od njih zavisi hoće li im biti produžen ugovor ili ne – kaže zamenica generalnog direktora kompanije Aleksandra Pešić.

Ona ističe da se svakodnevno proširuju kapaciteti kompanije, pa je planirano da se do kraja godine uposli oko 3.000 radnika u pogonu u Prokuplju, odnosno cilj je da se u svim pogonima na jugu Srbije koje “Leoni” ima još i u Malošištu i Nišu, do kraja 2017. godine uposli preko 7.000 radnika.

Većnik Milan Aranđelović podseća da ranija iskustva govore da “Leoni” uglavnom zadržava radnike koji žele da ostanu da rade.

Naš zajednički cilj je da obezbedimo što povoljniji poslovni ambijent kako bi ova kompanija nastavila uspešno da posluje i širi svoje proizvodne kapacitete, a samim tim i upošljava radnike - kaže Aranđelović.

Inače, svi polaznici obuke su ranije prošli testiranja, a prijem se vrši preko prokupačke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Kako saznajemo, već u sredu ugovor će potpisati prvih 50, narednih 7 dana još 90, a u narednih mesec dana još 60 nezaposlenih.

Za vreme obuke oni će mesečno primati po 6.000 dinara, osigurani su od slučaja povrede na radu i profesionalnog oboljenja, a kandidatima je do fabrike i nazad obezbeđen prevoz.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Небојша Николић

    10:10 // 8. 3. 2017.

    Kad čovek radi nešto on bi po nekim pravilima zarade trebao i da štedi od plate.Pokažite mi jednog radnika koji ima 30 000 dinara da ima uštedjevinu.Većina njih je u minusu na računima jer banka dozvoljava mladim ljudima da dižu kredite jer oni imaju čitav život pred sobom da vraćaju te kredite...

  • Овца за шишање

    20:12 // 7. 3. 2017.

    Са свим Вођиним петогодишњим запошљавањима, ево где смо - највећа криза у историји савремене Србије!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: