Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 15. 1. 2015.

| Ekonomija

Leskovac dobija moderan supermarket i novu pijacu

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
1.jpg
Plan izgleda buduće moderne pijace

Nemački trgovinski lanac „Lidl“otkupio je tendersku dokumentaciju i položio depozit za učešče na licitaciji za zemljište na kome se sada nalazi zelena pijaca kod stare autobuske stanice, saznajemo iz izvora bliskih lokalnoj samoupravi.

Interesantno je to da je „Lidl“ za sada jedini zainteresovani kupac, a licitacija je zakazana za 22. januar i početna cena iznosi 75 miliona dinara. 2

Zbog prodaje lokacije stare autobuske stanice zainteresovanom investitoru, zelena pijaca će sa ovog biti premeštena na prostor sadašnje robne i kineske pijace. Na tom potezu sredinom godine počeće da se gradi potpuno nova pijaca po evropskim standardima - rekao je direktor leskovačke Direkcije za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković.

Urbanistički projekat nove pijace je urađen i predat na odobrenje Gradskoj upravi za urbanizam. Ovih dana će biti dat i na javni uvid, a u toku je i izrada glavnog građevisnkog projekta, kao i dobijanje građevinskih dozvola. U maju će biti raspisan tender za izvođača radova i na leto će se početi sa izgradnjom.

Nova pijaca će podrazumevati i izgradnju novih lokala koji će biti srušeni na staroj lokaciji.

Na tom mestu će nići moderna zelena pijaca, u potpunosti pokrivena, nova mlečna hala, cvetna pijaca, kao i upravna zgrada sa kancelarijama za sanitane inspektore - objasnio je Milenković.

3 Sadašnji prodavci na zelenoj i robnoj pijaci nemaju razloga da se plaše da će u toku izgradnje ostati bez svojih tezgi jer će se čitav proces odvijati u 2 faze, a njima biti ostavljen prostor da mogu normalno da funkcioniušu.

Čitav projekat, koji je izradila gradska Direkcija, vredan je oko 90 miliona dinara. Finansiraće se iz budžeta Grada. Direkcija je, kaže Milenković, obezbedila sredstva u iznosu od 50 miliona za samu pijacu, dok će se lokali graditi preko Stambene agencije sa iznosom od oko 40 miliona dinara.

Kako nam je najavio, sredinom godine bi trebalo da se krene i sa velikim infrastukturnim projektima u ovom delu grada, pre svega u sređivanje saobraćajnica u okolini buduće pijace i "LIDL“- a, kao i ulaza u sam grad na tom potezu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: