Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:32, 30. 5. 2010.

| Ekonomija

Leskovac poklonio Falkeu fabriku

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Fabrika "Leteks"

Grad Leskovac poklonio je fabriku "Leteks" nemačkom proizvođaču čarapa "Falke".

Leskovački gradonačelnik, Slobodan Kocić i izvršni direktor kompanije "Falke", Godeke Vesel, poptisali su ugovor o besplatnom ustupanju dela Tekstilnog kombinata "Leteks" za gradnju fabrike čarapa.

Istovremeno, potpisan je i kupoprodajni ugovor sa stečajnim upravnikom "Inkola", Nikolom Pavlovićem, pa je tako i formalno fabrika "Inkol", koju su Nemci kupili po početnoj ceni od 33,7 miliona dinara, prešla u njihovo vlasništvo.

Grad Leskovac je na osnovu svojih potraživanja prema Tekstilnom kombinatu "Leteks" kompenzovao 1,14 hektara zemlje koji je u vlasništvu ove fabrike i ustupio je kompaniji "Falke" na korišćenje, pa je tako obrazovana jedinstvena građevinska parcela. Grad se takođe obavezao da o svom trošku poruši stare Leteksove objekte i da izvrši komunalno opremanje, dok je predstavnik Falkea obećao da će fabrika biti završena do kraja marta naredne godine.

Gradonačelnik Leskovca, Slobodan Kocić, kaže da će zbog nove investicije doći do raseljavanja sedam porodica čije su kuće sagrađene na delu imovine konfekcije "Inkol" i izrazio uverenje da će pregovori biti uspešni.

- Siguran sam da će naši sugrađani biti zadovoljni rešenjima, jer će biti pravno zaštićeni – kaže Kocić.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja odobrilo je kompaniji "Falke" 4.000 evra za svako novootvoreno radno mesto. Nemačka kompanija planira da u Leskovcu otvori 600 radnih mesta, da investira oko 8 miliona evra i godišnje proizvodi 15 miliona pari muških čarapa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: