Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:58, 30. 6. 2021.

| Ekonomija

Leskovačka Toplana veći deo zarade prosledila Gradu, opet najavljena rekonstrukcija kotlarnice

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
toplana leskovac
Osnivaču skoro cela zarada, od Ministrastva životne sredine 18 miliona za rekonstrukciju kotlarnice; Ilustracija; foto: B. S.

Javno komunalno preduzeće Toplana je u 2020. godini ostvarilo dobit od 12,2 miliona dinara, a od tog novca 2,2 milona biće uloženo u investicije za 2021. godinu, dok je 10 miliona prosleđeno osnivaču, odnosno Gradu Leskovcu, potvrdio je direktor leskovačke Toplane Novica Stojanović i dodao da će za sanaciju kotlarnica biti uloženo 53 miliona dinara.

U 2019. godini JKP Toplana bila je u gubitku od 4,6 miliona dinara, a na Skupšini koja je održna krajem 2020. godine je direktor Stojanović rekao da će gubitke uspeti da nadomeste povećanjem cene grejanja. Samo 6 meseci kasnije, upravo je Stojanović izneo podatak da je preduzeće na čijem je on čelu u 2020. godini poslovalo u "plusu", te da će samo 2,2 miliona uložiti u investicije, dok će preostali iznos, bez objašnjenja, pripasti Gradu Leskovcu.

U 2020. godini smo ostvarili dobit od 12,2 miliona dinara, a po odluci Nadzornog odbora ta sredstva ćemo raspodeliti na sledeći način - 2,2 miliona ostaje JKP Toplana za tekuće investicije održavanja, dok se sredstva u iznosu od 10 miliona dinara daju osnivaču, odnosno Gradu Leskovcu - rekao je Stojanović.

On je dodao da su po konkursu Ministrstva životne sredine za rekonstrukciju i sanaciju kotlarnica za grejanje u 2021. godini Gradu Leskovcu opredeljena sredstva od 18 miliona dinara.

Ukupna vrednost sanacije je 53 miliona dinara, 18 je od strane nadležnog ministarstva već leglo na račun Grada, a ostatak će po ugovoru obezbediti JKP Toplana. Takođe, mi imamo zadatak i da sprovedemo javni konkurs i obezbedimo sve uslove. Neophodno je zbog toga izvršiti izmenu Plana javnih nabavki jer sada stoji da se radi o kapitalnoj investiciji - saopštio je Stojanović.

Podsetimo, rekonstrukcija kotlarnice na gas se već dugo najavljuje, a 2019. godine je tadšnji v. d.direktor Toplane Miloš Mićić najavio da će se to preduzeće zadužiti 2 miliona evra kod Nemačke narodne banke.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    10:30 // 30. 6. 2021.

    Toplana zaradila na gradjanima 12,2 miliona dinara i prebacila gradu 10 miliona! Valjda toplana treba da smanji cenu grejanja i da posluje na nuli a ne da zaradjuje na gradjanima, u nasoj drzavi sve kontra!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: