Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:45, 18. 6. 2021.

| Ekonomija

Leskovac daje zemljište državi, kažu plan je da tu turski investitor gradi fabriku

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Gradsko veće
Vrednost najavljene investicije 16,6 miliona evra; foto: M. M.

Građevinsko zemljište u Zelenoj zoni, koje čine tri parcele površine 6,7 hektara, Grad Leskovac će bez naknade ustupiti bez naknade Republici Srbiji, odlučili su gradski većnici. Razlog je to što će, prema rečima načelnika Gradske uprave Grada Leskovca Miloša Cvetanovića, na tim parcelama kasnije turski investitor izgraditi fabriku koja će zaposliti 338 ljudi.

U predlogu ove odluke navodi se da je reč o investicionom projektu od značaja za državu, a Cvetanović ističe da je uslov da bi neki projekat imao ovakav status, jeste da bude zaposleno više od 100 ljudi i da vrednost bude iznad 2 miliona evra.

Prema najavama, biće izgrađen industrijski objekat za proizvodnju delova i opreme za motorna vozila u kome bi bilo zaposleno 338 radnika, a očekivani iznos investicije je 16,6 miliona evra.

Predlažem Gradskom veću da odobre ovaj predlog, jer bi Leskovac dobio nova radna mesta koja su izuzetno značajna. Povećali bi broj nezaposlenih za 1,3 %, a samim tim bi smanjili broj nezapolsenih za 2,7 %. Od realizacije ove investicije javni prihodi Grada i Republike biće uvećani za 31,4 miliona evra - obrazložio je Cvetanović.

U predlogu rešenja, navodi se i da u slučaju da se investicioni projekat ne ostvari, ugovor se raskida, odnosno zemljište se vraća u nadležnost Grada Leskovca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srle

    10:28 // 19. 6. 2021.

    Sve je to OK, samo mi nije jasno zašro na jugu srbije ne investiraju malo Nemci, Francuzi Austrijanci nego uglavnom istočne zemlje. Da li je Srbija već podeljena na interesne svere velikih sila ili ta deoba tek treba da predstoji u bliskoj budućnosti...

  • Stanko

    22:12 // 18. 6. 2021.

    Citam vesti i cudim se. Skupstine Nisa i Leskovca, stilski se podudaraju. Nis, ima u gabaritu malo vecu salu, pre svega vislju ali to je to. I u jednoj, i u drugoj, caruje Bojzi i Mesko drugarstvo. Svaka cast projektantima koji su radili projekte za sale. Sadasnje korosnike istih, videcemo na ulicama, pre ili kasnije. Za njih kao i nas, bolje sto pre.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: