Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:57, 16. 2. 2021.

| Ekonomija

Leskovčani negoduju zbog poskupljenja komunalija

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
leskovac obelezje
Da li će 30 evra od države pokriti sva poskupljenja, foto: B. S.

Da je odluka lokalne vlasti o poskupljenju grejanja i kanalizacije, kao i odluka o novom cenovniku u sportskim objektima kojima gazduje SRC Dubočica neshvatljiva, nerazumna i da predstavlja novi udarac na tešku finasijsku situaciju smatraju Leskovčani. Veće račune od narednog meseca kritikovali su i iz Narodne stranke. Poskupljenja su obrazložena uvećanjem cene mazuta kada je reč o grejanju, a najavljeno je da će Vodovod tako prikupljeni novac potrošiti na mašinu za čišćenje kanalizacije.

Nakon sednice Gradskog veća i informacije da će od 1. marta iz novčanika građana više novca ići za komunalije i grejanje, Leskovčani kažu da im je povećanje cena neshvatljivo, jer da bi se cena povećala, prvo nešto mora da funkcioniše kako treba.

Posle svake kiše kanalizaciona mreža je puna i šahte se izlivaju, ako zbog toga cena treba da se poveća, onda neka tako i bude. Mi kao građani jednostavno na te cene ne možemo da utičemo, da su usvojili da cena karte na bazenu bude i 500 dinara, tako bi i bilo - kazao je jedan Leskovčanin.

Nisu baš presrećni stanovnici Leskovca ni zato što će cene grejanja, odnosno usluga JP Toplana poskupeti.

Muž i ja imamo male penzije. Kupujemo lekove svakog meseca, ako se nastavi sa ovakvim poskupljenjima dažbina, nećemo moći kupiti sve neophodne i potrebne namirnice za jedan mesec - istakla je jedna penzionerka.


Narodna stranka: Leskovac kao Černobilj

Na najnovija poskupljenja reagovali su i u Narodnoj stranci iz koje u saopštenju navode da, po njima, većina Leskovčana smatra da grad od 100.000 ljudi gde je prosečna plata daleko ispod republičkog proseka zaslužuju više od jednog olimpijskog bazena i drugi sportskih objekata.

Zaslužuju više od starih i novih memljivih sportskih hala i dvorana u kojima se nalaze desetine kofa koje se pune vodom usled prokišnjavanja krova i plafona - kažu u Narodnoj stranci.

Leskovčani zaslužuju mnogo više i od, dodaju iz ove stranke, začepljene i zapušene vodovodne i kanalizacione mreže, od raskopanih i ruiniranih trgova i ulica, od stanica i postrojenja koji po svom izgledu podsećaju na Černobilj.

U preduzećima se bahate i baškare miljenici režima, upravo onaj neodgovorni i nestručni kadar koji je na to mesto postavio gradonačelnik, kao neprikosnoveni predvodnik lokalne vlasti. Javašluk i nered u javnim preduzećima se neće sprečiti tako što će poskupeti cene usluga - navodi se u saopštenju stranke.

Podsetimo, po novom cenovniku kanalizacija i grejanje će od početka marta poskupeti za 6 dinara, a novi cenovnik dobija i SRC Dubočica koja će voditi brigu i o avantura parku i novoizgrađenoj hali "Partizan".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    18:27 // 16. 2. 2021.

    E, penzionerke, ti bi htela da komunalije ne poskupe a da ti Meska ne diraju ! Na sledeci izbori,porani,prva da budes, pa ga opet glasaj ! One,koje odlucuju da poskupi,on je postavio i odobrio novu globu !

  • Filip

    10:45 // 16. 2. 2021.

    Pa jel se placaju komunalije u Leskovac ? Pa Leskovcani vi ste bar poznati sa ucenama.DAS-DAM-ASVALT ! Na kraj zaboravite sve.

  • Čudesni dribling

    09:38 // 16. 2. 2021.

    Hmmm... Negoduju?! Kako, gde? Sebi u bradu?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: