Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:14, 11. 12. 2018.

| Ekonomija

Leskovčani nezainteresovani za učešće u kreiranju budžeta

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
javna rasprava budzet
Bez učešća građana, foto: B. A.

Kako se i na šta troše njihove pare, ali i u šta bi novac svih građana trebalo da se uloži Leskovčani nisu predložili jer se na javnoj raspravi nije pojavio nijedan građanin.

Leskovac je jedan od prvih gradova na jugu Srbije koji je u kreiranje budžeta uključio građane, koji svoje predloge mogu da iskažu u toku cele godine popunjavanjem onlajn ankete. Ipak u skupštinskoj sali niko od građana nije se pojavio da diskutuje kako će se trošiti pare u 2019. godini. javna rasprava budzet Foto: B. A.

Inače, predloženi budžet za 2019. godinu veći je za 170 miliona od ovogodišnjeg i iznosi 4,4 milijarde dinara. Budžet treba da usvoje odbornici na sledećoj sednici Skupštine.

Podsetimo, svoju nezainteresovanost građani su pokazali i prošle godine kada se na javnoj raspravi pojavila jedna građanka, koja je samo nemo pratila dešavanja u skupštinskoj sali.


Na javnom raspravi prozivke političara

Tek troje ljudi učestvovalo je na javnoj raspravi o budžetu grada za narednu godinu. Pored gradonačlenika Gorana Cvetanovića koji je obrazložio budžet, u raspravu se uključio nekadašnji predstavnik Udruženih građana Ivica Savić, koji je rekao da je budžet dobar i da se Leskovac polako razvija.

Raspravi se pridružio potpredsednik Pokreta “Dveri” Predrag Mitrović koji je kritikovao način na koji se novac svih građana troši, ukazivao na loš privredni razvoj grada zbog “povlašćenih” kompanija koje, kako kaže, podržavaju vladajuću stranku, a izlaganje završio “tekstom o gradonačelniku”. predrag mitrovic dveri Mitrović o budžetu i tekstu o gradonačelniku, foto: B. A.

Završiću tekstom učenika o našem gradonačelniku - On je najbolji gradonačelnik koga je Leskovac imao prvi put u svojoj istoriji. Moji mama i tata su članovi njegove partije… Od kada je naš gradonačelnik preuzeo odgovornost mi mnogo putujemo, idemo na sve mitinge… Voleo bih da naš gradonačelnik večno vlada gradom i da nam svima bude lepo kao sad. Živela Srbija, živeo naš gradonačelnik - završio je Mitrović.

Iako je tema bio predlog budžeta, političari su vreme iskoristili i za međusobne prozivke. Cvetanović je nakon Mitrovićevog obrazlaganja konstatovao da je izgradio još lepšu vikendicu i pozvao ga da “krene u akciju”.

Gospodine Mitroviću čisto da znate da sam izgradio novu, lepšu vikendicu na Vlasinskom jezeru, pa pošto vam je prošli put bilo žao što je izgorela pre nego što ste vi imali priliku, sada pošto je lepa i nova slobodno možete da krenete u akciju - rekao je Cvetanović.

Za reč se javio i odbornik Dragan Savić koji je konstatovao da će se podrobnije ovim pitanjem baviti na sednici Skupštine.

Inače, Cvetanovićeva vikendica na Vlasinskom jezeru izgorela je u podmetnutom požaru septembra 2017. godine, ali još nisu otkriveni počinioci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: