Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 22. 5. 2020.

| Ekonomija

Letom iz Dortmunda obnovljen avio-saobraćaj u Nišu, normalizacija i vraćanje linija tokom juna

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
aerodrom-prviletposlekorone-foto-aerodromnis
Putnici kažu da su jedva čekali da se vrate letovi; foto: FB strana Aerodrom "Konstantin Veliki"

Sletanjem aviona Wizz air-a iz Dortmunda tačno u podne i posle oko 50 miniuta njegovim uzletanjem nazad ka Nemačkoj, nakon više od dva meseca ponovo je uspostavljen avio-saobraćaj sa Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu. Kako navode iz "Aerodroma Srbije", očekuje se da se tokom juna normalizuje saobraćaj sa niškog aerodroma i da će se sve kompanije postepeno vraćaju svoje linije.

Putnici koji su danas otišli za Dortmund, pre leta su morali da prođu sve mere, poput merenja temperature, a u obavezi su bili i da nose zaštitnu masku. aerodrom-prviletposlekorone2-foto-aerodromnis Obevezne maske na terminalu; foto: FB strana Aerodrom "Konstantin Veliki"

Početkom marta sam se vratio u Srbiju i sada putujem za Dortmund. Uradio sam test na COVID, ali sada kažu da mi nije potreban. Iz avio-kompanije su nas upozorili da moramo da se pridržavamo određenih mera zaštite - objašnjava jedan od putnika.

Direktor "Aerodroma Srbije" Mihajlo Zdravković kaže da su na osnovu preporuka Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Instituta za javno zdravlje Niš, preduzeli sve potrebne mere zaštite, kako bi putnici i zaposleni na aerodromu ostali bezbedni tokom boravka i rada.

Putnici moraju da prođu sve mere zaštite, dezobarijeru, meri se temperatura termovizijskom kamerom, a unutar same terminalne zgrade moraju da imaju masku i da drže distancu u onoj meri koliko je to moguće u našoj zgradi. Svi zaposleni su u potpunosti opremljeni zaštitnom opremom i sve prostorije se unutar samog aerodroma redovno dezinfikuju u skladu sa preporukom Instituta za javno zdravlje u Nišu - objasnio je Mihajlo Zdravković.

Iz "Aerodroma Srbije" kažu da se očekuje da se u toku juna nastavi sa postepenom normalizacijom saobraćaja i da i ostale avio-kompanije obnove saobraćaj u skladu sa svojim procenama i odlukama.

Za sada se može videti da su sve destinacije koje su postojale i pre pandemije dostupne, ali će se letovi ka svim tim destinacijama uvoditi jedan po jedan i to će biti sukcesivno - rekao je Zdravković.

Kaže da nema zvaničnih podataka da će neka od kompanija ukinuti letove.

Iz "Aerodroma Srbije" podsećaju putnike koji putuju sa niškog aerodroma da će morati da se imaju sva neophodna dokumenta u skladu sa obavezama koje su nametnule države u koje putuju, dok oni koji dolaze u Niš, odlukom Vlade, od danas ulaze na teritoriju Republike Srbije bez upotrebe PCR testa i obavezne samoizolacije, uz poštovanje svih propisanih mera.

Podsetimo, avio-saobraćaj u Nišu je obustavljen 18. marta zbog korona virusa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mirjana Erić

    18:35 // 23. 5. 2020.

    Da li moze neko da mi kaze ko je doputovao sada 22og u Nis, da li sme jedan kofer da se ponese ili je dozvoljen samo ranac?

    • 999

      04:33 // 24. 5. 2020.

      Sme,placa se prtljag,koji nije onaj "rucni".

  • ana

    09:23 // 23. 5. 2020.

    Misko nisi ti ni video avion,a kamoli leteo u njemu.Znas ti mnogo o kompanijama.Aj spavkaj i sanjaj da letis.

  • Dzamutka

    07:42 // 23. 5. 2020.

    Ne razumem zasto uporno stavljate prefiks "niski"? Aerodrom ,zahvaljujuci "kvislinzima", je republicka ustanova ,otet je Nisu i sve je prekrio sneg,lisce i sas !
    Dalje, evo nama povratka korone u ovaj sludjeni i napaceni grad !
    Kako to da aerodr(u)m nema izume Zeljka Mitrovica,najvecen naucnika Srbije !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: