Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:11, 19. 6. 2015.

| Ekonomija

Letovanje u Srbiji karavan promoviše u Nišu i Leskovcu

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
Karavan
U petak u Nišu, u subotu u Leskovcu, od 11 do 20 sati

Promotivni karavan "Moja Srbija", kojim Turistička organizacija Srbije poziva domaće goste da svoj letnji odmor provedu na destinacijama širom naše zemlje, danas će biti u Nišu, dok će 20. juna posetiti Leskovac.

Na karavanu će, kako saopštavaju iz TOS-a, lokalne turističke organizacije imati priliku da kroz  promociju kulturno-istorijskog nasleđa, događaja i degustaciju karakterističnih lokalnih specijaliteta, privuku posetioce iz drugih gradova Srbije.

Tako će od 11 do 20 na niškom Tgu kralja Milana biti predstavljeno etno nasleđe i suveniri Niša, Udruženje ugostitelja predstaviće niške gastronomske specijalitete, dok će niški bend The Jam Station svirkom najaviti predstojeći "Nišvil" džez festival.

Svoju ponudu predstaviće i turističke organizacije iz okoline Niša - Sokobanja će promovisati jela iz svog kraja, na štandu Svrljiga biće pripreman belmuž, a Prolom banja će predstaviti svoju lekovitu vodu. Belopalančani će najaviti “Dane banice” i ponuditi zainteresovanima da probaju njihovu papriku vrtku, dok na štandu Turističke organizacije Pirot biti degustacija peglane kobasice i pirotskog kačkavalja.

Osim lokalnih specijaliteta, muzike i promotivnih filmova, deo karavana biće i kviz znanja "Koliko poznaješ Srbiju", koji će najsrećnijim posetiocima obezbediti letovanje u nekoj od turističkih destinacija u Srbiji.

Nakon Niša i Leskovca karavan “Moja Srbija” posetiće Suboticu, Novi Sad, Čačak, Kraljevo, Kragujevac i Beograd.

Podsetimo, kampanja "Moja Srbija" počela je pre desetak dana u Beogradu kada je premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao građane Srbije da letuju u svojoj zemlji i najavio je da će u tom slučaju moći da računaju na poreske olakšice. Njegov poziv naišao je na oprečne reakcije u javnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Darko

    23:49 // 19. 6. 2015.

    Turistička organizacija Niša zaslužuje mnogo boljeg i odgovornijeg direktora od Uroša Parlića!

    • shaft

      09:11 // 21. 6. 2015.

      Ali Darko,kum nije dugme!

  • dušan dojčinović,

    20:52 // 19. 6. 2015.

    Na najbolji mogući način se promoviše grad, njegove istorijske i kulturne vrednosti kako za domaće tako i za strane turiste.Prijatan vikend u našem gradu!

  • nenad 2008

    17:02 // 19. 6. 2015.

    Dokle bre, izanđala matrica "sarme,paprike i tradicionalno gostroprimstvo" Niš i Banja imaju potencijal, ali nemaju LJUDE U TURIZMU/sem da se džapaju i omalovažavaju medije/

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: