Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 1. 5. 2020.

| Ekonomija

Letovi kompanije "Wizz Air" iz Niša odlažu se do 17. maja

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti, N1
wizz air
Nema letova do 17. maja; foto: V. K.

Mađarski avio-prevoznik Wizz Air je od danas trebalo ponovo da leti iz Niša, ali su zbog ograničenja putovanja i zatvorenih granica, mera u borbi protiv korone koje su i dalje na snazi, morali da prolongiraju početak rada do 17. maja. Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović kaže da su preporuke da letovi počnu između 15. i 17. maja i da oni koji žele da putuju moraju da imaju test na koronu ne stariji od 72 sata, a oni koji slete moraće u izolaciju.

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović je navela da su naši avioni, posada i aerodromi spremni da započnu letove, ali da se o terminu dogovaraju sa Evropom. Preporuke su da to bude između 15. i 18. maja.

Kompanija Wizz Air je zato produžila suspenziju svojih letova ka i iz Srbije, pa i Niša, do 17. maja, prenosi N1.

S obzirom na to da je njihov plan bio da polete od 1. maja, kažu da će putnike koji su već rezervisali svoje mesto u avionu na sajtu ili preko aplikacije, obavestiti o otkazivanju putovanja.

Sto dvadeset odsto originalne cene karte će biti automatski prebačeno na WIZZ račun putnika i taj iznos se može iskoristiti u roku od 24 meseca od datuma kupovine Wizz Air proizvoda i usluga - pojašnjavaju.

Putnici mogu i da traže da im se vrati 100 % cene karte koju su platili, kažu u kompaniji, a ako se odluče za to biće obavešteni o detaljima prenosa novca.

Oni koji su karte rezervisali preko agencija treba da se obrate njima, a iz Wizz Air-a se ponovo izvinjavaju putnicima zbog eventualnih neprijatnosti usled zabrane putovanja

Ministarka Mihajlović je apelovala da građani budu oprezni i ne kupuju avio-karte, jer država još nije dala odobrenje za rad kompanijama.

Da bi bilo koji avion poleteo ili sleteo na naš aerodrom potrebno je rešenje ministarstva i direktorata za civilno vazduhoplovstvo. Mi takva odobrenja za rad nikome nismo dali i vrlo je rizično sada kupovati karte, jer nije sigurno kada će letovi krenuti - rekla je Mihajlovićeva.

Kada se otvore granice i dozvoli prevoz avionima, kaže da će se voditi računa o merama bezbednosti i poštovati preporuke struke.

Što se tiče mera bezbednosti u avio-saobraćaju, svi koji budu želeli da putuju moraće da imaju test na koronu koji nije stariji od 72 sata, a kada slete ići će u izolaciju - pojasnila je.

Sve informacije o virusu korona možete dobiti ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mladenovic Ljiljana

    23:01 // 18. 5. 2020.

    Putujem 4juna la Paris sa wizzer
    Dalí test za virus mode d'à se uradi na aérodrome i cena
    Koja je
    Hvala

  • Lana

    00:39 // 3. 5. 2020.

    Sta treba da se testiram u Americi, gde nece da testiraju one koji nemaju simptome, da dodjem u bolnicu u kojoj sam ulazak u nju kosta i kazem "e izvinite ja nemam simptome ali kasnim na let pa ako mozete da mi uradite test na koronu"
    Ovo je katastrofa i sramota sta oni rade. FUJ.

  • Mika

    23:28 // 2. 5. 2020.

    A, jel' moze da mi doticna inteligentna plavusa kaze gde cu to u Nisu moci da se testiram- na licni zahtev???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: