Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:05, 18. 12. 2016.

| Ekonomija

Licitacija zakupa lokacija za trafike odložena, poskupljenje ostaje

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
trafika
Poskupljenje od čak 4 puta ostaje; foto: googlemaps

Nišlije čije se trafike nalaze na zakupljenom gradskom zemljištu su uspeli da bojkotima i protestima zbog čak 4 puta povećane cene zakupa, odlože licitaciju, ali ne i da smanje cenu. Nova licitacija, kažu vlasnici kioska, biće održana posle marta naredne godine.

Licitacija koja je bila zakazana za 28. novembar u Opštini Medijana nije održana, kaže sekretar Udruženja privatnih vlasnika trafika Predrag Prole, jer je sa Gradskim većem dogovoreno da se promene uslovi zakupa zemljišta.

Trenutno je u izradi odluka. Gradsko veće je pristalo da nas sasluša. Dosta je već učinjeno, a ostalo je da se još neke stvari utanače. Rešenje bi Gradsko veće trebalo da nam dostavi do kraja marta 2017, posle čega bi trebalo da bude nova licitacija - kaže Prole.

Iako se Prole nada da će gradska vlast “imati sluha” i za problem cene zakupa lokacija za trafike, koja je povećana 4 puta u odnosu na prethodih 10 godina, gradski većnik Miloš Milošević kaže da sniženja neće biti, osim u slučaju da se niko ne prijavi na licitaciju.

Do kraja godine biće usvojena izmena odluke o manji montažnim objektima i nakon toga će se raspisati nova licitacija. Cena će ostati ista, sa mogućnošću smanjenja ako se niko ne bude javio da licitira - rekao je Milošević.

Odluka će, kaže većnik, biti usvojena do kraja ove godine i tada će se, između ostalog, znati i da li će višegodišnji zakupci imati prednost na licitaciji.

Podsetimo, vlasnici niških kioska počeli su sa protestima pre više od mesec dana, kada je Grad doneo odluku da cenu zakupa lokacija za trafike povisi za čak 400%.

Nakon protesta ispred Opštine Medijana usledio je protest ispred Gradske kuće, kada vlasnici trafika nisu uspeli da postignu dogovor sa gradskom vlašću, niti ih je saslušao gradonačelnik Darko Bulatović, iako je prethodno obećao da će im izaći u susret.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miksa

    07:09 // 19. 12. 2016.

    Pa i treba da se poveca. Ostvaruju extraprofit a radnicima daju ispod minimalca. Nema ni WC-a u trafici a po ceo dan se radi kao na ulici. Trafike su prevazidjene. Da je to dobar model svuda u svetu bi postojale. A i nase trafike su postale mini-marketi, još samo garderobu da počnu da prodaju.

  • lahor

    14:02 // 18. 12. 2016.

    Samo poakupljenja

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: