Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 2. 10. 2012.

"Lidl" kupio zemljište u Nišu

lidl.jpg

Nemački lanac supermarketa kupio je plac preko puta Brikolaža u Duvaništu, gde će graditi svoju prvu od 3 prodavnice u Nišu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Marcin L.

    00:45 // 2. 10. 2012.

    Pa tu je valjda IKEA trebala da bude ? O.o

  • Elizabeta Nikolic

    00:51 // 2. 10. 2012.

    jupiiii,pa to je sjajna vest,za siromasni i ucviljeni narod Nisa,i Srbije...Odlicno poznajem njihove proizvode jer sam njihova musterija u Grckoj i Nemackoj. ako vam kazem da je pirinac 1 kg 0.80e,da je pasulj 0,90e,makarone za pastu 0,80,spageti klasicne makarone po 0,45e...sve vam je jasno

    • miodrag slavkovic

      01:16 // 2. 10. 2012.

      a jel ce iste cene biti i kod nas????jer kod nas je i nasa roba skuplja nego van zemlje.....

    • Mara

      01:37 // 2. 10. 2012.

      To su cene za EU... kod nas je sve skuplje :( a cene se formiraju na tržištu...

    • Nislija

      16:33 // 2. 10. 2012.

      Miodraze,mislim da su ti veliki igraci iz inostranstva,jedina sansa da se razbiju domaci monopoli koji postoje u industriji hrane.

    • komentator

      01:53 // 3. 10. 2012.

      Zar mislite da će cene biti jeftinije ako dođu nemci? Pa ne vidimd a su im kamate stope za kredite usklađene sa njihovim iz matice koje se kreću od 4-4,5%... Samo se vi nadajte da će biti jeftinije........

  • Luka Laban

    00:53 // 2. 10. 2012.

    Gde preko puta ???
    Jel prema Keju !!!

  • Mile

    01:12 // 2. 10. 2012.

    Sad ce da nam uvale GMO hranu.......

  • Meda

    03:54 // 2. 10. 2012.

    Odlicna vest

    Sad ce Lidl da kupuje robu u Srbiji i da je prodaje sirom evrope i tako doprinese da se spoljnotrgovinski deficit smanji.

    Cekaj... presao sam se.
    Ne.
    Sad ce oni da nam prodaju nasu robu, malo bolje izlozenu na rafovima i uz to da nam uvale sve ono sto u EZ nisu mogli da prodaju pa mu se blizi istek roka trajanja... i naravno, da povecaju spoljnotrgovinski deficit...

    Proizvodjaci su jedine strane investicije koje donose dobro ovoj zemlji, Lidl, Pizdl, Ikea, Idea, kurta i murta nisu.

  • Milos Bogdanovic

    06:59 // 2. 10. 2012.

    gde ce da dodje koliko ja znam preko puta brolaza su zgrade a ne hektar slobodnog zemljista

  • Novoselac

    07:37 // 2. 10. 2012.

    Ma da..mi ne umemo da prodajemo robu nego nam treba nemci italijani i francuzi...strasno...

  • Webb

    08:03 // 2. 10. 2012.

    Dovidjenja IDEA!!!

  • Zoran Randjelović

    08:15 // 2. 10. 2012.

    A šta je Dragan Radivojević bivši dir.urbanizma, imao od svega toga i od ostalih dozvola i mišljenja koje je davao...niko ne priča o tome i koliko se obogatio za četiri godine. Sada gura i Lidl na tuđem zemljištu...radi čovek i lobira unosan biznis nema šta.

  • zoran kovinic

    08:23 // 2. 10. 2012.

    To je super prodavnica i dobrog je kvaliteta kao i cene,dosta su povoljne-za nase dzepove.Ali bi mogla jedna takva da se otvori i u Leskovcu da bi i ljudi i iz Medvedje trgovali jer Nis im je daleko!!!

  • Darko

    08:41 // 2. 10. 2012.

    dijagonalno od Brikolaža, pored mosta

  • Dragan

    08:42 // 2. 10. 2012.

    Nikako da shvatimo da nam ne trebaju trgovine u kojima ce strane kompanije plasirati svoje proizvode i time diktirati uslove na trzistu kojima zbog raznoraznih unutrasnjih problema domaci proizvodjaci nece moci da budu kurentni.Prvo su usle strane banke pa su nas zaduzile po najnepovoljnijim kamatama,aonda su dosle trgovine kojima je osim trzista otvoren prostor da strane vlade preko ekonomskog statusa uticu na politicke tokove u zemlji.Vise nece biti klasicnog ratovanja vec ce se manipulisati nezadovoljstvom naroda i tako preko marionetskih garnitura politicara vladati ovom zemljom.Uostalom videli smo i kod poslednjih"izbora" vecina celnika je odmah otisla po misljenje kod svojih mentora.Pogledajte u kom polozaju su Slovenci i Hrvati.Tamo je nemacki kapital prvo usao u banke pa u turizam kroz koncesije za autoputeve i sve pare se ponovo rlo brzo vrate onom ko vam ih sa kamatom ponovo prodaje.Onda obelodane korumpirane politicare i postave nove i tako u krug.A narod sve zaduzeniji .

  • Dzaja

    08:51 // 2. 10. 2012.

    Za one koji ne znaju Lidl je nemacki lanac supermarketa koji je poznat po tome da je najjeftiniji.
    Vecinu njihove robe cine nepoznati brendovi, a neki brendovi mogu da se nadju samo u njima. Ima tu i tamo robe i poznatih brendova.

    • Dragan

      12:37 // 2. 10. 2012.

      I sta tu nama dugorocno znaci???Unistice nam proizvodnju i postacemo zavisnici od uvoza.Za to treba para koje nemamo i onda ce mo da se zaduzujemo.Inace znamo ko je Lido a znamo i ko "subvencionira"i zbog cega niske cene.

    • Nislija

      14:12 // 2. 10. 2012.

      U zemlji ili bivsoj zemlji Miskovica, Beka, Todorica, Jankovica i slicnih,ti dajes ovu izjavu.Covece gde ti zivis!?

  • srdjan

    09:51 // 2. 10. 2012.

    ako,samo neka otvaraju sto vise..sto veca ponuda razlicite robe,sto veca konkurencija,to jeftinija roba,i bolje za sve gradjane..

    • Dejan Milosevic

      11:04 // 3. 10. 2012.

      Bravo, upravo tako! :)

  • razmisljajte malo vlastodrsci

    11:09 // 2. 10. 2012.

    Sto ne naprave mega market na kraju durlana gore iznad novog bulevara, ima prazno zemljiste njive sve do auto puta i izmedju puta za Knez selo ,leva strana je ogromna povrsina prema onim stambenim zgradama u Panteleju sto su skoro napravljene.Zvrji prazna zemlja a guraju se u Duvaniste...Sirite grad malo dole ima i maxi i merkator?! Gore lepo imaju i prilaz sa auto puta i iz durlana,a naselje ogromno i Pantelej i Durlan pa i vrezina bi se snabdevala tu !

    • Petronikus

      00:28 // 3. 10. 2012.

      Kad bi vlastodršci razmišljali na taj način zemlja za koju kažete da "zvrji prazna" ne bi bila prazna već nečim zasadjena. Što bi gradski vlastodršci slali strane kompanije da se "pogadjaju" sa privatnim vlasnicima te zemlje (jer ta zemlja nije gradska nego privatno vlasništvo) kad mogu da im ustupe zemljište koje je nekada za džabaka izuzimano (čitaj: otimano) od tih istih seljaka i za tu uslugu dobiju bogate napojnice. Setite se samo kako je "Impekspromet" odigrao za "Merkator" za milionče evra. Je l vidite da Grad ne može da izuzme ni parčence zemlje da napravi kružni tok ispred "Liona" na matejevačkom putu, a kamoli hektar za "Lidl". Uostalom, zbog tih napojnica se i jagme za funkcijama u Gradu...

    • Marija S

      15:55 // 22. 10. 2012.

      ...i Calije...

  • nislija

    14:00 // 2. 10. 2012.

    Razumljiva zainteresovanost stranih trg.lanaca za nase trziste zadnjih godina.Malo.prodajne cene vecine artikala su vise od 30 do 50 posto nego cene na njihovim trzistima.Srbin se plasi gladi,bolesti voli da potrosi iako nema, jednostavno zivi od danas do sutra...a tu je sansa za dobru zaradu.Podrobno su oni sve analizirali,veliki obrt manje marze i artikli u manjim pakovanjima...ma to ti je Nemac,za njim idu ALDI,NORMA,REAL,HOFER...licno mi gradjani nemamo cega da se plasimo...

    • Nislija

      16:24 // 2. 10. 2012.

      Da su im otvorena vrata 91. ili 2001. danas bi bilo mnogo bolje.Najavili dolazak Spar i Carrefour.Trebalo se samo da se najveci tajkun skloni iz biznisa i da krene konkurencija i nadam se povoljnije cene hrane,za 2,3 godine.Naravno da je ova drzava normalna ne bi tajkun uzeo 800 miliona od prodaje lanca,vec bi mu bio oduzet zbog opste poznatih razloga. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_supermarket_chains_in_Serbia

  • Ranko Bubalo

    12:19 // 3. 10. 2012.

    Ovo je vise nego strasno da gospodin Janjic otvoreno kaze kako je M pauer group kupila prvo sva zemljista od privatnih lica oko gradske lokacije pa onda izasla na aukciju za gradsko zemljiste na kome su bili jedini ponudjaci.Znaci da je aukcija namestena i na sve to ne kupuje Lidl niti je bio ponudjac nego M pauer group pa ce oni prodati Lidlu.
    Pazite se sta radite

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: