Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:49, 2. 2. 2021.

| Ekonomija

"Lidl" kupio zemljište za izgradnju objekta u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
lidl
Lokacija za izgradnju Lidl objekta u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Nemački lanac supermarketa Lidl kupio je 1,39 hektara zemljišta u Prokuplju, u blizini Poljoprivredne škole, na javnoj licitaciji na kojoj su učestvovala tri privrednika, a najveću sumu od 87.481.000 dinara ponudio je nemački kupac.

U Gradskoj upravi kažu da je drugi učesnik nadmetanja licitirao do 85 miliona, treći je odustao posle 50 miliona na licitaciji, a napominju da je početna cena bila 20.829.000 dinara.

U narednom periodu očekuje se potpisivanje ugovora sa izabranim ponuđačem, a najkasnije za 30 dana, kada će biti i poznati detalji oko početka izgradnje, odnosno otvaranja objekta - rekli su u Gradskoj upravi.

Kako stoji u oglasu za prodaju zemljišta, Lidl će biti u obavezi da privede prostor planiranoj nameni u roku od 18 meseci od dobijanja svih potrebnih građevinskih dozvola i uslova u skladu sa propisima, a Grad Prokuplje se obavezuje da zemljište privede nameni za potrebe kupca, odnosno da o svom trošku uradi komunalno opremanje i infrastrukturu. Geosrbija Lokacija gde će Lidl sagraditi svoj objekat; Foto: Geosrbija

Inače, reč je o lokaciji na ulazu u Prokuplje iz pravca Niša gde je u toku izgradnja zelene pijace koja je počela da se radi 2018. godine, a projekat vredan 1,1 milion evra se realizuje uz finansijsku pomoć Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Sredinom 2019. godine gradska vlast u Prokuplju je u tom delu finansirala sa 8 miliona dinara i izgradnju mosta preko Stražavačkog potoka koji spaja naselje Sokićev bulevar sa novom pijacom i u budućnosti novim objektom Lidla.

Prokuplje, i pored činjenice da je centar Topličkog okruga i jedini sa statusom grada, do sada nema na svojoj teritoriji ni jedan poznati trgovinski lanac, pa su građani često, ukoliko žele da jeftinije pazare, odlazili do 30-ak kilometara udaljenog Niša, što je ljudima iziskivalo dodatne troškove.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Срба

    08:41 // 10. 3. 2021.

    Чутура се у гробу преврће (ако има места за преветање) :D

  • 47304

    20:14 // 3. 2. 2021.

    E jest ih zapao pravi lanac , oni u Njemačkoj skoro najlošiju ponudu imaju .

    • Sasa

      11:06 // 4. 2. 2021.

      Nije istina da su losi... Videces kako ce sad cene da padaju ovim nasima Jer su do sada diktirali cene kako im je Volja

  • CR7

    16:47 // 3. 2. 2021.

    Eee da je Čutura živ ne bi ovo moglo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: