Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:52, 31. 3. 2020.

| Ekonomija

Limun skuplji, ali i deficitaran

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
piljara i limun, foto citalac
Skuplji limun; foto: čitalac

Da je limun, kao jedna od najtraženijih voćki ovih dana, skuplji u odnosu na početak marta, potvrdio je čitalac Južnih vesti koji je rekao da za kilogram ovog južnog voća mora da izdvoji od 50 do 120 dinara više. Potpredsednik Vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić rekao je da ima dovoljno zaliha hrane, ali da bi moglo da se dogodi da nestane limuna koji jeste skuplji.

skuplji limun, foto citalac Drastično skuplje namirnice građani mogu prijaviti; foto: čitalac

Čitalac koji se javio redakciji rekao je da u ponedeljak ujutru naišao na visoke cene voća i ostale robe u piljarama u Nišu, ali mu je najviše "zapao za oko" limun.

Limun je skuplji za 50-120 dinara. Za ostalo ne znam, a limun sam nedavno kupovao po ceni od 150 do 190 dinara. Ovo je bruka i sramota. Za vreme vanrednog stanja zarađuju na narodu. Šta bi bilo onda za vreme ratnog stanja?! Na pitanje radnici da li je ovo nova cena, ona odgovara da je to nova cena. Ja sam zvao tržišnu inspekciju - napisao je čitalac.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je za RTS rekao da je Turska zabranila izvoz limuna do avgusta i da bi to moglo uticati na deficit.

Limun jeste skuplji, ali ga za sada ima - istakao je ministar.

Kako je i ranije najavio Ljajić, građani će drastično povećanje cena moći da prijave kontakt centru na broj 011/6350-322 ili putem sajta inspektor.gov.rs.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Decak

    18:47 // 2. 4. 2020.

    Ako nestane limun, bice drugog voca. Ali, ako hocemo da u maju i junu jedemo sveze povrce i voce, bio hranu, sir i zivinu, moramo ljudima u selima i manjim naseljima UKINUTI KARANTIN i omoguciti kretanje i rad na njivama, u voćnjacima, u bastama, u vinogradima, oko stoke, od 05-20 časova ... Selo i grad zive POTPUNO DRUGACIJE, imaju razlicite potrebe, navike, ritam, rad, to su dva sveta ! Ne bori

  • Krma

    09:41 // 2. 4. 2020.

    Presednik super radi al izgleda ispekcija njegove odluke ne sprovedu.nema ih u obilaske radnje koji su digle cene

  • Ouzo

    12:27 // 1. 4. 2020.

    Kakav kapacitet je ovaj Ljajic ! Kako je samo mudar !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: