Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:12, 5. 10. 2018.

| Ekonomija

Ljajić: Niš mora da bude među najznačajnijim turističkim destinacijama Srbije

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
rasim-ljajic,-oktobar-2018,-foto-jv-vanja-keser
"Niš treba da bude centar regiona"; foto: JV / Vanja Keser

"Niš treba da bude turistički centar čitavog regiona i mora da bude u top nekoliko destinacija u zemlji jer ima apsolutno sve potencijale da to i bude", rekao je Rasim Ljajić, ministar turizma, prilikom obilaska rekonstruisanih sportskih terena u Rovčetu u Tvrđavi.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić istakao je da je niška Tvrđava jedna od najlepših u regionu, ali da to nije jedina turistička ponuda Niša.

Ova tvrđava treba da bude mala fabrika novca za Niš. Tvrđava će dodatno privući domaće i inostrane turiste. Niš moramo da vratimo na turističkoj mapi Srbije. Nama pet turističkih destinacija, Beograd, Novi Sad, Kopaonik, Zlatibor i Vrnjačka Banja privuku 75 % svih turista. Niš mora da bude u tih top nekoliko destinacija u zemlji jer ima apsolutno sve potencijale da to i bude. Pre svega, saobraćajnu infrastrukturu kada se završi oba kraka Koridora 10, aerodrom je značajan turistički resurs, tako da očekujem da će broj turista premašiti 120.000 - kazao je Ljajić.

rasim-ljajic,-bulatovic,-kaccar,-rovce,-oktobar-2018,-foto-jv-vanja-keser Biće još ulaganja u Niš, kaže Ljajić; foto: JV / Vanja Keser

Planirana su i nova ulaganja u turističku ponudu Niša, dodao je Ljajić.

Nećemo stati na tome, spremni smo za dalje, nove investicije u turističku privredu i turizam. Ovo treba da bude turistički centar čitavog regiona, da se, udružen sa drugim destinacijama postane primamljiv za domaće i inostrane turiste. Prema tome, nastavljamo sa projektima u gradu Nišu. Sa završetkom arheološkog nalazišta Medijana, ovo će biti najvažnija turistička atrakcija koja zaista može da značajno doprinese rastu ukupnog prometa u regionu i celoj Srbiji - istakao je Ljajić.

U društvu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i predstavnika Grada Niša, Ljajić je obišao novootvorene sportske terene u Rovčetu i istakao da je zadovoljan kada je video slike kako je bilo i kako je sada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lelelele

    09:18 // 6. 10. 2018.

    Ponuda mora da bude u svim hostelima i hotelima u Nisu na flajerima i dr.za poneti.

  • Lelelele

    09:16 // 6. 10. 2018.

    Ni jednog turistu ne zanima Rovce. Svakog turistu interesuje nesto sto mi nemamo.

  • vlada

    22:47 // 5. 10. 2018.

    Uvaženi ministre Ljajiću,

    ako želite da Niš bude atraktivna tursitička destinacija, onda je bolje da nam umesto terena za mali fudbal napravite more.

    srdačno Vaš
    Vlada

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: