Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:10, 7. 6. 2023.

| Ekonomija

Lokalna vlast prodaje lokal Apoteke u centru Prokuplja

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
lokal gradske apoteke
Prodaje se lokal u centru prokuplja površine preko 400 kvadrata; Foto: Lj. M.

Odlukom Skupštine gradska vlast u Prokuplju odlučila je da proda lokal u samom centru u kome je prethodnih decenija bila smeštena Gradska apoteka. Krajem 2020. godine Apoteka je izdata koncesionaru "Filly farm" na 15 godina, a lokal koji i danas koristi ta apoteka ponuđen je na prodaju po početnoj ceni od 75.000 dinara po kvadratu, odnosno ukupno 32.325.000 dinara.

Radi se o prestižnom objektu na ulazu u pešačku zonu, ukupne površine od 431 metra kvadratnih, a gradska vlast je formirala tročlanu komisiju koja će odlučivati o najpovoljnijim ponudama. lokal gradske apoteke Kupac će moći da koristi lokal nakon 13 godina; Foto: Lj. M.

Prodaje se poslovni prostor za koji nije utvrđena delatnost površine 109 metara kvadratnih, poslovni prostor od 96 i 226 metara kvadratnih. Celokupan prostor se nalazi u stambeno-poslovnoj zgradi u ulici Ratka Pavlovića Ćićka broj 1. Kako je lokal predmet koncesionog ugovora sa farmaceutskom kućom Filly farm, budući kupac će biti u obavezi da omogući koncesionaru korišćenje lokala narednih 13 godina, koliko je predviđeno da traje koncesija - kaže se u javnom oglasu za prodaju lokala.

Lokal se prodaje u viđenom stanju bez prava kupca na naknadne reklamacije, a konačna kupoprodajna cena biće poznata nakon prikupljanja pisanih ponuda koje zainteresovani mogu poslati do 26. juna.

Kriterijum za odabir kupca je najviša ponuđena cena po metru kvadratnom, a rok za plaćanje je 8 dana od dana zaključenja kupoprodajnog ugovora.


Opozicija protiv prodaje imovine grada

I dok je odluka o prodaji lokala za vlast prihvatljiva, opozicija u Prokuplju smatra da se radi o zloupotrebi i nameštenom tenderu kako bi taj prostor kupio neko od ljudi bliskih lokalnoj vlasti.

Marko Ristić, odbornik Zavetnika u lokalnom parlamentu i narodni poslanik u Skupštini Srbije kaže da odbornici te stranke nisu podržali odluku kojom se otuđuje objekat u centru grada.

Godinama unazad slušamo priče da finansijska situacija u gradu nikad nije bila stabilnija i bolja! Na direktno pitanje čelnicima grada zašto se prodaje objekat apoteke koji se nalazi na najpromentnijem i u najatraktivnijem delu grada, nismo dobili odgovor - komentariše Ristić.

Kaže da je ovo još jedna od loših odluka u nizu koja se tiče funkcionisanja i upravljanja imovinom grada, od raznih koncesija do najave da će nova Gradska pijaca za koju je država uložola preko 385 miliona dinara biti predata beogradskoj firmi na upravljanje kao i parking mesta i ostale profitabilne delatnosti, do najnovije odluke da se bazen i teniski tereni izdaju koncesionaru.

Jedinom gradskom komunalnom Javnom preduzeću Gradski vodovod ostalo je da se bavi prodajom i naplatom vode i uslugama na groblju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan

    13:15 // 9. 6. 2023.

    Idealne prostorije za muzicku skolu.Vreme je da nesto ucinimo za nasu talentovanu decu.Zamislite koliko bi lepo bilo da se cuje muzika u centru grada.Za nasu decu.

  • Mali oglasi

    18:23 // 8. 6. 2023.

    Hitno prodajemo oko 36000 PROKUPČANA VEOMA POVOLJNO.Samo za ozbiljne kupce.

  • Ukradeno se vrati

    11:05 // 7. 6. 2023.

    Koji lopovluk ? Izdali ga na 13 g. a sad ga prodaju sa pocetkom koriscenja za 10 g. ? Pa nezna se sta ce biti za 2 god. a ne 10 g. Sem ako ne otmu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: