Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 19. 5. 2020.

| Ekonomija

Mali: Isplata 100 evra najkasnije do 7. juna

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
foto: Jernej Furman, flickr.com
Poslednji rok za prijavu za pomoć je 5. jun; foto: Jernej Furman, flickr.com

Do utorka, 19. maja u 8 sati za 100 evra pomoći prijavilo se 3.750.000 građana Srbije, kaže ministar finansija Siniša Mali, a dodaje da će se kompletna isplata novca završiti najkasnije do 7. juna. Mali je najavio da će u četvrtak, 21. maja biti isplaćeno 100 evra za 160.000 sugrađana koji primaju novčano-socijalnu pomoć, a od 25. maja počeće isplata za sve ostale građane koji su se prijavili.

Kada se broju prijavljenih građana, doda dva miliona penzionera i onih koji primaju novčano-socijalnu pomoć, kako kaže Siniša Mali, 5.750.000 građana Srbije će dobiti pomoć države.

Na pravi način smo pokazali da je mera koju smo definisali upravo ona koja je građanima potrebna i zbog toga i imate toliki broj ljudi koji se javljaju - istakao je Mali.

Siniša Mali Ministar Mali najavio da će u četvrtak, 21. maja novac dobiti 160.000 građana koji primaju novčano-socijalnu pomoć; foto: JV/Željko Veljković

Prema rečima ministra finansija, prethodnih nekoliko dana po 100 evra je isplaćeno na račune za 1.050.000 penzionera, a danas bi trebalo da preostalih 650.000 penzionera dobije uplate u svojim bankama.

To je uplata koju vrši Trezor na račune poslovnih banaka penzionera, pa će neki od tih penzionera već danas imati novac na računu, a neki najkasnije sutra - kaže Mali.

Očekuje se, kaže ministar, da u četvrtak, 21. maja novac dobije 160.000 građana koji primaju novčano-socijalnu pomoć, a od 25. maja počeće isplata za građane koji su se prijavili preko sajta Ministarstva finansija ili telefonom.

Na dnevnom nivou novac se uplaćuje za 500.000 građana, a očekujem da će tom dinamikom do 1. ili 2. juna biti završene sve isplate za one koji su se prijavili za pomoć od 100 evra - kaže Mali.

Poslednji rok za prijavu za pomoć je 5. jun, a oni koji se budu prijavili poslednjeg dana, kako kaže ministar finansija, do 7. juna će im novac biti isplaćen na račune banaka.

Do 7. juna ćemo završiti sa isplatom cele ove novčane pomoći. Novca na računu ima, nema razloga za brigu, dinamika isplate će biti ispoštovana - naglasio je Mali.

Pravo na pomoć imaju svi punoletni građani Srbije, sa važećom ličnom kartom i prebivalištem koji se prijave onlajn ili telefonom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marica Buzančić

    13:59 // 5. 6. 2020.

    penziner sam i primam penziju preko Komercijalne banke
    predala sam zahtjev i iz servisa IDP dobila odgovor da sam regitrovana u
    sistemu za jednokratnu pomoć (100 evra) a danas 5.6. 2020 kad je zadnji rok
    nije stigla jednokratna pomoć , provjerila sam u banci u Pančevu

  • Caca

    11:42 // 3. 6. 2020.

    Kuršumličani koji su se prijavili na OTP banku šalju ih u Prokuplje da podignu novac kao ovo u Kuršumliji je Vojvođanska a pričali su da su se spojili i da su jedno. O čemu se tu radi??

  • Miodrag Đorđević

    14:26 // 25. 5. 2020.

    Penzioner sam, do dana današnjeg mi nije uplaćeno 100 evra. Javio sam se banci, kažu pitajte trezor. Koji trezor i kako. Ima li nas još?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: