Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:51, 20. 3. 2021.

| Ekonomija

Mali: Nezaposlenima dodatna pomoć od 60 evra

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
evro
Dodatna pomoć za nezaposlene; foto: piqsels.com-id-zqjaf; CC

Pored već najavljene pomoći za sve punoletne građane Srbije, ministar finansija Siniša Mali obećao je pomoć i za sve koji su bez posla. Njima će po 60 evra, kako je rekao, biti isplaćeno u junu mesecu.

Uz prethodno najavljenih 60 još 60, pa će tako nezaposleni u Srbiji od države, na ime pomoći, ove godine, prema obećanju ministra, dobiti 120 evra.

Bilo je nedoumica oko toga da li pomoći samo one koji su ostali bez posla tokom pandemije ili svim nezaposlenima, i odlučeno je da to budu svi nezaposleni kojima će država u junu isplatiti 60 evra - rekao je ministar na TV Prva.

Detalji oko prijave i isplate biće poznati kada Vlada Srbije i zvanično usvoji ovu odluku.

Pojasnio je da pomoć do sada bila usmerena na očuvanje radnih mesta, dok se sada Vlada okreće kao onima koji su ostali bez posla kako bi mogli ovom simboličnom sumom da pokriju neke svoje troškove.

Prijave za pomoć svim punoletnim građanima, kako je rekao ministar, počinju 28. aprila. Prvih 30 evra, kako je rekao, biće isplaćeno u maju, a drugih 30 u novembru.

Takođe, svaki penzioner dobiće 30 plus 30 evra, kao i dodatnih 50 evra, što je ukupno 110 evra. Nezaposleni takođe mogu da se prijave i za ovih 30 plus 30 evra, i uz ovih 60 evra u junu, dobiće ukupno 120 evra - naglašava ministar.

Podsetio je i na pomoć privredi koja se ogleda u isplaćivanju polovine minimalca za period od 3 meseca, ali i na sektorsku podršku pojedinim delatnostima, kao što su hotelijeri i prevoznici.

Pregovara se o pomoći muzičarima, ivent industriji, filmskoj industriji, frizerima, a cilj je, objašnjava, da se sačuvaju radna mesta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djorić .caslav

    14:17 // 19. 6. 2021.

    Pitam za ženu zašto nije dobila novac a prijavljena je na birou prvog aprila i dali će uopšte dobiti

  • Zeljko nikolic

    08:27 // 17. 6. 2021.

    Ja nisam dobio 60 evra a javio sam se na biro 29 aprila a mali je najavio do 15 aprila kolika je to razlika tu? 14 dana i nije mi uplaceno na racun!

  • Tanja

    17:54 // 16. 6. 2021.

    Kako da znam dal mi je isplaceno,niko se ne javlja u postanskoj stedionici?Savetnik sa biroa mi kaze zovite pos.stedionicu(zovem od ponedeljaka niko se ne javlja)???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: