Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:22, 4. 11. 2013.

| Ekonomija

Manje para za niške opštine

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
opstina
Manje novca i za Opštinu Medijana, ilustracija, foto: rts.rs

Novac koji se opštinama šalje iz državne kase sledeće godine bi trebalo da bude umanjen za oko 10 miliona dinara mesečno, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Cifra od 65 miliona dinara, koliko svakog meseca stiže na račun Grada na ime finansiranja rada gradskih opština u Nišu, trebalo bi da bude umanjena.

- Imamo neku najavu da bi taj novac mogao da bude smanjen za 10 miliona dinara. Procentualno to je nekih 15-ak odsto i to može da se očekuje u aplikaciji tih transfera na nižem nivou - rekao je Perišić.

On je dodao da su obaveze Grada prema opštinama fiksirane i da, i pored zahteva opštinara za dodelu dodatnih sredstava, dodatna sredstva se ne odobravaju.

- Obaveze Grada prema opštinama su permanentne i one traže ekstra prihode, tome se ne izlazi u susret, jer one imaju i svoje prihode i isključivo od njihovog rada i poslovanja zavisi kako će njihov novac potrošiti - rekao je Perišić.

Iz gradske kase, za 5 niških opština, pored pomenutih transfera koji dolaze iz državnog budžeta, izdvaja se ukupno 297 miliona dinara na godišnjem nivou.

Prema projektovanom budžetu za 2013. godinu godišnje najviše novca odlazi za Medijanu, 66 miliona dinara, 62 ide Paliluli, a 60 miliona Panteleju. Crveni Krst dobija 56 miliona, a Niška Banja 53.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ciceron Zaplanjsky

    07:30 // 6. 11. 2013.

    Na početku mandata,g.Perišiću izdaste nalog svom Zameniku Slavkoviću da reorganizuje gradsku upravu jer je kao pravnik(!)expert.I?Šta bi?Bavi se samo parama i kadroviranjem je jedino to zna.Samo plevi

  • ;)

    10:34 // 5. 11. 2013.

    Sumnjam da postoji realna potreba za tolikom lokalnom administracijom. Dovoljne su nam dve opštine Grad Niš i Opština Niška Banja. Pare koje odu na administraciju mogu korisnije da se upotreba.

  • Gordana Cvjetičanin

    00:30 // 5. 11. 2013.

    Najcelishodnije je ukinuti Gradske Opštine u Nišu. One su neupotrebljiv skupi eksperiment.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: