Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 22. 1. 2014.

Med iz Blaca i na inostranom tržištu

Med.jpg Ristići kažu da od pčelarstva ne mogu da se obogate, ali da od toga mogu da žive (foto: Flickr; Siona Karen)

Da kvalitetni proizvodi lako nalaze put do kupaca pokazuje porodica Ristić koja u Blacu proizvodi, kako kažu njegovi članovi, najbolje prirodne lekove - med, propolis, a uskoro će i matični mleč. 

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Branislav Petrović

    11:48 // 22. 1. 2014.

    Lepa priča za malu decu.Kako opstaju pčele kada se zna da su Blace i okolina šljivarski kraj?Voće prskaju najgorom hemijom.Koliko ima gubitaka i odakle mu lipov med.Da li je nekada vršio analizu meda.

  • Marko

    12:34 // 22. 1. 2014.

    I naravno ko drugi i moze da dobije pomoc nego raseljena lica sramota i vo redakcijo znate da svi Omi makar velika vecina Koka je u bis doska XVII bolje nego mi!!!!sramota

  • Branislav Petrovic

    19:52 // 22. 1. 2014.

    Siguran sam da u tom medu ima teskih metala,antibiotika i pesticida.U Nisu i Krusevcu rade analizu meda pa neka proveri.Kakav vocni med,pa tek je on opterecen hemijom.Polen,propolis i maticna mlec.

  • Branislav Petrovic

    20:01 // 22. 1. 2014.

    Tri navedena proizvoda pcela su opterecena hemijom.Dokazano je da je polen sa tog podrucja pun pesticida.Izborite se protiv nesavesnih vocara.Na kraju ne lazite ovaj narod da je taj kraj zdrav i cist.

    • Igl Pigl

      22:49 // 22. 1. 2014.

      Ne poznajem nikog iz Blaca, ali istina je sledeca:
      1.Bagremov med iz Srbije je dokazano najkvalitetniji u
      Evropi
      2.Svaka pcela u dodiru sa pesticidima strada u 99,99% slucajeva na licu mesta...

    • Igl Pigl

      22:52 // 22. 1. 2014.

      ...mnogo pre nego sto bi uspela da stigne natrag u kosnicu. Tako da potrebe diletanata da pljuju po necemu o cemu nemaju pojma stvarno ne razumem. A Nemacku analizu kval. tesko je dovesti u sumnju.

  • Bajko

    18:21 // 22. 1. 2014.

    Najbolji med u Blacu prave Joza i Mitrović.
    Imaju svoj proizvodni pogon i med je sertifikovan a kako je kraj bogat voćem med je izuzetnog kvaliteta u šta se uverio i predsednik i premijer.

    • Branislav Petrovic

      20:06 // 22. 1. 2014.

      E ako su presednik i premijer merodavni za kvalitet na zdravlje nam bilo.Ma kada malo bolje pogledam obojicu nasto su mi ubledeli i pozuteli.

    • Blacanin

      22:05 // 22. 1. 2014.

      U pravu je Bajko
      Upravo su oni toliko popularni i uspesni jer svakog jutra uz tominu rakiju poruckaju po dve zlice meda iz pogona joza&mitrovic.Popodneidu u hiperbaricnu komoru kod ministra prosvetno

  • Branislav Petrović

    13:23 // 23. 1. 2014.

    ...antibioticima i pesticidima.Ranijih godina etalon laboratorija za EU koja je u Nemačkoj vršila je ispitivanja i nije baš bilo sjajno.Nedavno ozbilji otkupljivači meda imaju svoje laboratorije...

  • Branislav Petrović

    08:54 // 25. 1. 2014.

    ...koji narušavaju nesavesni poljoprivrednici nekontrolisanom upotrebom hemije.Isto tako je problem i u državi koja dozvoljava da svako može da kupi hemiju koliko hoće i da radi sa njom šta hoće.

  • Branislav Petrović

    13:19 // 23. 1. 2014.

    Pčela strada na licu mesta kada sakuplja nektar.Ali zato polen unosi zagadjen u košnicu jer ga nosi na nožicama.Bagremov med jeste kvalitetan ali prošle godine je bilo dosta i vraćanja.Bio je optereće

  • Branislav Petrović

    13:26 // 23. 1. 2014.

    ...od strane EU tako da loš med ostaje kod nas.Vraća se vlasniku o njegovom trošku ili po znatno nižoj ceni ide kod suseda.Možda sam diletant za turbo folk ali za med nisam.Ja sam inače pčelar sa prek

  • Branislav Petrović

    13:29 // 23. 1. 2014.

    ...100 košnica.Na sreču lokacija mog pčelinjaka je na sasvim drugoj strani ove naše lepa zemlje.Iako nije voćarski kraj prolećni gubici su znatni jer naš seljak koristi hemiju za sve i svašta.

    • Igl Pigl

      21:49 // 23. 1. 2014.

      Ako si pcelar onda znas da antibiotika moze biti samo u medu iz plodista, a to nijedan normalan pcelar ne dira, ali srecom da si ti jedini pcelar koji proizvodi cist i kvalitetan med.

  • 08:51 // 25. 1. 2014.

    Odakle antibiotik u plodištu?Upotreba antibiotika zabranjena je u pčelarstvu!!Srećom,kako kažeš,pored mene ima na stotine savesnih pčelara koji imaju vrhunske medove sa ovih prostora.Problem je u...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: