Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 21. 12. 2018.

| Ekonomija

"Mediana": Sledeće godine auto-čistilice i u sporednim ulicama

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Kamion smeće Mediana
Nova mehanizacija u "Mediani"; Foto: Vanja Keser

U okviru nabavke nove mehanizacije, preko kredita kod Komercijalne banke, Javno komunalno preduzeće Mediana uzima nove auto-čistilice. Ovo zaduženje je odobrilo Gradsko veće Niša, a reč je o svoti od 75 miliona dinara.

Iz Mediane su poslednjih godinu dana počeli da zanavljaju vozni park kamionima, a uskoro će, kako je najavio direktor ovog preduzeća Dragoslav Pavlović, kupiti četiri auto-čistilice koje će se kretati po periferiji, te će četkati i sporedne ulice.

Nabavkom velikih autočistilica u iznosu od 633.000 evra mi ćemo uspeti da znatno poboljšamo higijenu u gradu, na način da će sada i građani koji žive u Donjoj Vrežini i u Novom selu videti auto-čistilicu u svojoj ulici naredne godine - rekao je Pavlović.

Direktor preduzeća dodaje da će kredit otplaćivati tri godine, od para koje bi Grad po reprogramu trebalo da vraća Mediani.

Godišnje Grad vraća 87 miliona dinara, što je više nego dovoljno da pokriva godišnje anulitete po kreditu koji uzimamo. Sve je odmereno uzeto, na način da bi moglo da bude vraćeno. Vraća se u roku od 3 godine, a mesečni aniteti su takvi da je kamata mala - rekao je Pavlović.

Podsetimo, Mediani je Gradsko veće i u septembru odobrilo kupovinu 5 kamiona kipera kojima se čisti sneg, isto toliko kamiona za odvoženje smeća, kao i četiri auto-čistilice, što će, kako je tada rekao Pavlović, koštati ukupno 150 miliona.

Ipak, zbog spornog tendera za nabavku čistilica, Mediana je morala da plati i odštetu od 120.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk

    13:00 // 23. 12. 2018.

    Mislim da bi sve "gradske" opštine trebalo očistiti od lezilebovića i neradnika...ali takvih čistilica nema! Valjalo bi ih izumeti - pa makar gradjani podigli kredit u iznosu od 500 miliona!
    I ovako gradjani sve plaćaju !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: