Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:09, 21. 3. 2016.

| Ekonomija

“Mediana” ipak dobila 30 novih radnika

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
mediana
Novi radnici za "Medianu"; foto: JKP "Mediana"

I pored upozoravanja da iz Grada ne stiže dovoljno para na račun niškog Javnog komunalnog preduzeća “Mediana” ni za postojeće radnike, Gradsko veće je odlučilo da im pridoda 30 novih. Gradonačelnik kaže “plate su redovne, nema otežanog poslovanja”.

U ovom preduzeću su ukazivali da je odluka o novih 30 radnika koji bi trebalo da stignu iz JKP “Gorica” loša, jer su kasnile uplate i za 167 radnika koji su ranije stigli iz ovog preduzeća.

Ipak, gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da u “Mediani” nema zakasnelih plata.

Do ovog trenutka, a sigurno je zasluga rukovodstva za to velika, nema neisplaćenih zarada. Nema zakasnele zarade u “Mediani”. Nemojte da pričamo o ugroženom poslovanju ili nečemu drugom - kaže Perišić.

On pojašnjava da je od početka godine “Mediani” uplaćeno 78 miliona dinara, redovnih potraživanja, ali i zaostalih dugovanja iz ranijih godina.

Ovo potvrđuju i u “Mediani” i kažu da je od tih 78, 50 miliona stiglo iz Vlade Srbije u januaru, a ostalo je intenzivno uplaćivano nakon što je direktor JKP “Mediana” Bratislav Vučković napustio studio jutarnjeg programa TV “Zona plus”.

Samo zadnjih 7 dana, od kada se intenzivno u svim medijima piše o našim problemima, uplaćeno je 15 miliona dinara - kažu u ovom preduzeću.

Ipak, podsećaju da se kasni sa uplatama za ono što na teritoriji grada odrade radnici zelenila. Kako je ranije rečeno, oni su u februaru odradili posao vredan 28 miliona dinara, a za to je uplaćeno svega 8,9 miliona.

Sa novih 30 radnika, iz “Gorice” u “Medianu” je ukupno prešlo 197 radnika, a to bi, kako je na sednici Veća rekao Miloš Banđur, trebalo da rastereti “Goricu” koja ostaje na 150 radnika.

Ipak, ovo preduzeće je i dalje u problemima i sa blokiranim računom i traži od Toplane i JKP “Tržnica” da mu budu žiranti za podizanje višemilionskog kredita

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • perko

    17:46 // 21. 4. 2016.

    Unistili Goricu, pa prebacili samo SNS kadrove iz Gorice u Medijanuu Medijanu kojoj grad duguje 500 mil.din.

  • Marko Pesic

    09:24 // 22. 3. 2016.

    Samo me zanima kolika je plata tih novih radnika. Verovatno su na PP ugovore, sa minimalcem od 119 dinara na sat. A ovamo se hvale kako su zaposlili nove radnike. SRAMOTA

  • shaft

    19:45 // 21. 3. 2016.

    Razvaljuj!Unisti javna preduzeca,sram ih bilo,traze platu,za svoj rad,a,onda napali one koji cekaju na posao ili rade bez plate,na njih!Stara radikalska taktika,zavadi,pravi haos,nabedjuj,pa vladaj!Koga briga za vodu,djubre,grejanje,prevoz,mora se ostati na vlasti,po svaku cenu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: