Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:29, 15. 9. 2017.

| Ekonomija

“Mediana” kupuje nove kamione i opremu za Zimsku službu

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Zimska sluzba sneg foto Aleksandar Kostić
Zimska služba se priprema za sezonu; Ilustracija; foto: A.K.

Ove zime niške ulice trebalo bi da budu čišćene sa još 3 nova kamiona, a Zimska služba imaće i nove rotacione posipače i freze za čišćenje staza u parkovima. JKP “Mediana” je odvojila pare, a javna nabavka će biti raspisana kada odluka prođe Skupštinu.

Kako kaže direktor ovog preduzeća Bratisav Vučković, plan je da nabave jedno multifunkcionalno vozilo za čišćenje ulica, specijalno vozilo za probijanje smetova - utovarivač, kao i kamion kiper kojim bi se takođe čistile ulice.

Za nabavku vozila i opreme je opredeljeno 47,5 miliona dinara, a ove pare su prvobitno bile namenjene za deponiju.

Izmenama Programa poslovanja opredelili smo pare iz sopstvenih sredstava, Odluka je već prošla Gradsko veće, a ukoliko bude prošla Skupšitnu, raspisaćemo javnu nabavku. Deponiju sada ne možemo da radimo pa smo promenili plan - rekao je Vučković.

Podsetimo da su prošle godine iz gradskog rukovodstva kazali da će Zimska služba dobiti 50 miliona za nove kamione. Ipak, oni neće biti kupljeni parama iz budžeta Niša, već od novca koje je “Mediana” zaradila. Kako objašnjava pomoćnik gradonačelnika Dragoslav Pavlović, dogovor je da Grad kao osnivač preuzme manji deo para koje je "Mediana" zaradila, kako bi preduzeće imalo dovoljno za kupovinu opreme.


Zimska služba funkcionisaće bez problema, ali fali još opreme

Direktor ovog preduzeća kaže da Zimska služba još nije kompletirana, ali da se oprema i vozila kupuju postepeno. Početkom ove godine su, podsetimo, kupili i 2 posipača soli i 5 raonika koji guraju sneg, uz 2 kamiona-smećara. Ipak, uverava da će ova služba dobro raditi kada padne sneg.

Postepeno obnavljamo... kupili smo traktor pre desetak dana, stiže i jedan bager za deponiju. Kupili smo 7 auto-smećara, 3 su još u postupku nabavke. Moramo jedno po jedno. Oprema donosi uštedu kada su u pitanju održavanje i rezervni delovi - dodaje Vučković.

On kaže da nedostaju manje čistilice za centralni deo grada.

Podsetimo da je “Mediana” zimi zadužena da čisti gradske ulice od snega, dok se za lokalne puteve angažuju privatne firme.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    11:23 // 16. 9. 2017.

    Oni bolje da promene ove FAPove kojima smeće odovoze, ove što iz njih pola ispadne pre nego što se i ubaci u bubanj. Zima traje samo par meseci. Smeće se odvozi svake sedmice

  • Mix

    01:52 // 16. 9. 2017.

    Treba da kupe i nove đubretare pod hitno (al' ne ove što pravi Gadžin han) iz kojih neće da ispada đubre, srča i neće leti da curi smrdljiva tečnost od lubenica po celom gradu! Ne verujem da se igde u EU to događa... a možda oni i ne jedu lubenice?!

    • prof dr CVETKO prvi

      10:44 // 16. 9. 2017.

      @Mix : Da kupe djubrare /djubretare/ ili kontejnere ? A možda i obe tri pozicije /stavke/ ?

  • NEDOSTAJE I MEHANIZACIJA I RACIONALIZACIJA

    17:46 // 15. 9. 2017.

    JKP Mediana je pre 20g. imala 850 radnika. U međuvremenu se ugasio sektor signalizacije, a zelenilo i groblje se odvojilo, pa bi bilo logično da se broj radnika smanjio.
    Mediana danas ima 1300 radnika, ali se je broj čistača prepolovio.
    Lepo je obnavljati mehanizaciju, ali treba sprovesti i racionalizaciju. U protivnom će građani Niša nastaviti da plaćaju višak administracije u javnom sektoru.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: