Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:01, 30. 1. 2018.

| Ekonomija

"Mediana" opet pozajmljuje "Gorici" 10 miliona dinara

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
pare
Iz "šupljeg" u "prazno"?; Foto: ilustracija JV

Kako bi isplatili decembarske plate radnicima i jubilarne nagrade za 2016, kako kaže gradski većnik Igor Vojinović, Javno komunalno preduzeće Mediana pozajmiće JKP Gorici 10 miliona dinara. Ako Nadzorni odbor Mediane odobri ovaj zajam, za šta ima preporuku Gradskog veća, biće to još jedna u nizu pozajmica ovom niškom preduzeću, koje je u problemima.

Posle jučerašnjeg sastanka gradskog rukovodstva, sindikata Gorice i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, radnici ovog niškog preduzeća dobili su “čvrsta obećanja” da će njihovi problemi biti rešeni u naredna 2 meseca. Par sati kasnije, na Gradskom veću “razrešena je misterija” kako će se to izvesti.

Veće je donelo još jednu preporuku Nadzornom odboru JKP Mediana da izađe u susret i su sklopu da kažem i ranije započetih mera finansijske sanacije i konsolidacije omogući pozajmicu od 10 miliona dinara - rekao je Vojinović.

Formalno-pravno plate ne kasne u Gorici, objašnjava većnik Vojinović, jer se zarade za decembar isplaćuju u januaru. Međutim, dodaje Vojinović, da bi Gorica prevazišla problem, obratila se Gradu.

Ovih 10 miliona će biti upotrebljeno za isplatu celokupne zarade za decembar i za isplatu jubilarnih nagrada zaključno sa 2016. Na taj će biti obustavljen štrajk i doći će se u normalizaciju pružanja te komunalne delatnosti. Ovo je iznuđena mera gde je Grad kao osnivač stavljen pred svršen čin, jer je u interesu građana da se ova komunalna delatnost nesmetano obavlja - kaže Vojinović.

Iako će ovo biti treća pozajmica Mediane Gorici, a pri tom će i još radnika Gorice preuzeti Mediana, Vojinović tvrdi da je jedan deo dugova već vraćen i da Gorica neće povući Medianu sa sobom. Ranije je na sastanku sa sindikatom pričao i o ukupnim dugovanjima ovog “problematičnog” niškog komunalnog preduzeća.

Dug Gorice u ovom trenutku - prema javnim preduzećima je oko 120 miliona, plus što postoje određena dugovanja prema dobavljačima, bilo je tridesetak miliona ne znam koliko je sada - rekao je Vojinović.

Podsetimo, mnoga niška javna preduzeća prosleđivala su novac Gorici. Tako je Mediana već pozajmila jednom 80 miliona, a drugi put 10 miliona dinara. Objedinjena naplata pozajmila je 12 miliona dinara, a Parking servis u decembru 2015. godine - 17 miliona dinara. Do sada, ovaj novac Gorica nikada nije vratila. Deo radnika Gorice štrajkovao je od kraja novembra, zbog toga što im stalno kasne plate, ali i malverzacija u preduzeću na koje niko nije reagovao.

Do danas nije bilo rešenja za njihove probleme, a gradska vlast je razmatrala gašenje preduzeća i najavila da će 15 radnika biti prebačeno u Medianu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • OBMANUTI GRAĐANIN

    14:32 // 31. 1. 2018.

    Skoro prilikom pbilaska gradonačelnik reče da medijana nema dovoljno radnika na čišćenu, al ne reče koliko ih ima koji su u administraciji,kontrolori kontrolora,...Isti slučaj je i u Gorici onih koji kopaju rake i održavaju groblje je duplo manje od onih iznad rake.SVE OVO MIRIŠE NA PRIPREME ZA JAVNO PRIVATNO PARTNERSTVO kao u Leskovac.DAJ BOŽE DA NIJE

  • Milos

    10:01 // 31. 1. 2018.

    Gorica kao davljenik, bojim se povući će i Medijanu sa sobom u ponor. Ugasite Goricu, prebacite ljude i posao Medijani, jer se Gorica ni za 100 godina neće vratiti među žive. Ne koljite ove ljude tupim nožem!

  • Ricardo

    08:32 // 31. 1. 2018.

    Dao bi im šipak jubilarnu nagradu za ostvarene gubitke.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: