Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 28. 5. 2010.

| Ekonomija

Medicinskoj školi sledi zaplena imovine

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Medicinska škola

Apelaconi sud u Nišu odbio je žalbu leskovačke Medicinske skole kojim je ova vaspitno-obrazovna ustanova tražila poništenje Rešenja o plenidbi pokretne imovine zbog duga izvođaču radova na obnovi zgrade posle katastrofalnog požara pre pet godina.

Zorica Katratović, direktor Medicinske škole, kaže da je na ročištu koje je zakazano za 22. jun, trebalo da daju izjavu o svoj nepokretnoj imovini, ali da nema preciznog razgraničenja šta pripada školi, šta gradu Leskovcvu, odnosno Republici.

Prema ocenama koje su više puta mogle da se čuju u lokalnoj samoupravi i Medicinskoj školi, većina imovine škole je u vlasništvu grada i Republike Srbije.

Prema saznanjima zaposlenih u Medicinskoj školi, sud bi mogao da zapleni samo tabele, krede i školske dnevnike, jer su te stvari u nespornom vlasništvu škole.

Gradnju školske zgrade obvila je Zanatska zadruga "Novogradnja" iz Leskovca, a procenjeno je da je vrednost ulaganja oko 100 miliona dinara, a neisplaćen dug neimarima je oko 43 miliona, ne računajući kamate i sudske troškove.

U vreme požara, najvećeg koji je zadesio neku leskovačku vaspitno-obrazovnu ustanovu, aprila 2005. godine, zvanični investitori gradnje školske zgrade bili su Ministarstvo prosvete Srbije i lokalna samouprava. Tada je Medicinska škola bila formalni nosilac obnove zgrade i tadašnji direktor Jovica Marinković je po nalogu lokalne samouprave i Ministarstva prosvete stavio paraf na ugovor, koji je iznosio 100 miliona dinara.

Zbog gradnje škole, direktor Marinković je više puta morao da daje izjave policijskim inspektorima, ali protiv njega nije pokretan krivični postupak, jer se smatralo da je radio u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

Zoran Trninić, pomoćnik ministra prosvete kaže da do plenidbe ne može doći, jer pravosudni organi nisu imali podatke prilikom donošenja ranijih presuda, a u Ministarstvu prosvete došli su do novih saznanja iz kojih se vide nelogičnosti oko ugovora i nepostojećeg tendera.

- Ugoliko izvođač radova ne pristane na dogovor, uslediće kontra tužba – ocena je Zorana Trninića, pomoćnika ministra prosvete u Vladi Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: