Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:14, 14. 7. 2011.

| Ekonomija

Medijana opet blokirala SPS

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
spsss

NIŠ - Javno komunalno preduzeće "Medijana" ponovo blokiralo račun Socijalističke partije Srbije zbog višemilionskog duga.

Direktor ovog preduzeća Dragan Radisavljević (G17) kaže da je blokada polovinom juna samo privremeno povučena, ali je ponovo račun blokiran pošto SPS nije počeo sa otplatom duga.

- Za 15 dana, koliko smo skinuli blokadu, nisu uplatili ni jedan jedini dinar. Račun je blokiran i ostaće tako sve dok se ne izmiri dug - kaže Radisavljević.

Radisavljević napominje da je Medijana do sada naplatila skoro ceo iznos glavnog duga od oko 10 miliona dinara, ali da je ostala kamata od oko 8 miliona

Predsednik Gradskog odbora SPS u Nišu Slavoljub Vlajković potvrdio nam je da je račun ponovo u blokadi, ali nije želeo da komentariše potez Medijane.

Ipak, problem prelazi lokalne okvire s obzirom da blokada računa niškog SPS znači i blokadu finansijskog poslovanja celog SPS.

Dragan Radisavljević, direktor Medijane, kaže da je bilo velikih političkih pritisaka i da ih i dalje ima.

- Jesam direktor koga je postavila partija, ali sam ja pred zakonom obavezan da predstavljam preduzeće. Sutra će me neko da se seti da me zakonski goni što nisam sudski pokušao da naplatim dugovanja i tako oštetio preduzeće - kaže Radisavljević.

Ako treba tužiće i Grad Niš

Radisavljević kaže da ovo preduzeće od dužnika potražuje oko 650 miliona dinara, od čega 350 duguju građani, 200 pravna lica a oko 100 miliona duguje sam Grad Niš

Na pitanje da li to znači da se uskoro može očekivati Medijana tuži i Grad, Radisavljević je odgovorio decidno - da!

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sami smo krivi sto cutimo i trpimo!!!

    09:12 // 19. 7. 2011.

    Ovo je sramota za jedan grad kakav je Nis!!! Gradonacelnik je unistio sve sto se moze unistiti i zaduzio budyet do guse a sve zarad besmislenih investicija u halu u avio letove za forli i sl.! Gradskim preduzecima duguje gomilu novca a duguje i EPS blizu 100 milona za struju ! Bas se pitam koliki je ukupan dug grada prema svima ? Sigurno prelazi visinu celog godisnjeg budzeta tako da nam se pise crno!!!

  • dragoljub stamenkovic

    11:22 // 15. 7. 2011.

    bravo dragane ! ipak, da te pitam, da li znas ko ce biti novi direktor preduzeca ? da li mislis da te crvene i zute komunjare nece smeniti ? pod komunjare svrstavam i nevladinu organizaciju kojoj pripadas !

  • ivana markovic

    10:41 // 15. 7. 2011.

    nadam se da ce SPS na sledecim izborima proci kao bos po trnju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: