Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:00, 3. 3. 2017.

Menja se naplata grejanja u Nišu, 6 meseci biće jednaki računi

Radijator Grejanje nije skuplje ni jeftinije nego do sada; Foto: JV

Od aprila do septembra Nišlije bi trebalo da dobiju jednake račune za grejanje, dok će tokom grejne sezone plaćati više. Cena grejanja se, kaže većnik Miloš Milošević, ne menja, već samo način obračuna. 

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • pobesneli maksa

    14:46 // 3. 3. 2017.

    Obrni okreni, umesto najjeftiniji po svakoj elementarnoj logici i ekonomskim parametrima, daljinsko grejanje je u Nisu je najskuplji vid grejanja. Kad hocete da se iskljucite morate da placate fiksni deo jer instalacije koje prolaze kroz vas stan nisu vase, ali kad treba da se podnese trosak ugradnje kalirometara onda su radijatori vasi i vas je trosak. Cist lopovluk i otimacina!

  • pobesneli maksa

    14:51 // 3. 3. 2017.

    Ko je znao za obracun po kvadratu moze ko nije neka placa i ono sto ne potrosi i ne moze se dokazati ko je u svom stanu koliko potrosio, ko je morao da greje ulicu a ko se smrzavao. Medjutim to "strucnjacima" ne smeta da se pozivaju na neku naplatu "po potrosnji". Nema obracuna po potrosnji dok se potrosacu o trosku toplane ne omoguci da kontrolise svoju potrosnju, sve drugo je cista otimacina.

  • pobesneli maksa

    14:55 // 3. 3. 2017.

    Dokazite gospodo iz Toplane gde je zavrsila ta energija koju ste izmerili u podstanicama??? Naplacujete mi energiju koja je izgubljena po hodnicima zgrade, koja je prosla kroz stanove onih koji su se iskljucili, koja je zbog nekih anomalija na sistemu zavrsila ko zna gde nakon sto je izasla iz podstanice prema zgradi??? Sa 4500 kwh sam mogao da grejem ne 60 nego 600 m2.

    • Baki

      07:30 // 4. 3. 2017.

      Probaj da grejes recimo na struju sa 4500 kWh 60 kvadrata pa ces da vidis relacije?

  • hess

    15:15 // 3. 3. 2017.

    Nece toplana docekati sledecu grejnu sezonu. KATANAC!!!

  • Mara

    15:46 // 3. 3. 2017.

    Ma kakve više akontacije, četvrtine i ostale gluposti...fiksni i varijabilni deo....more MRŠ!!!! Da odnesem račun u toplani da mi objasni i pročita neko...ako neko bude znao svaka čast..isto važi i za distribuciju....

  • Jason Born

    16:40 // 3. 3. 2017.

    Ma uvedite vise placanje po kalorimetrima u stanovima. Ovakav nacin obracuna i placanja debelo kosta. Nemojte da se vadite na ovo i ono. Sve sto placamo na ovaj nacin debelo preplacujemo. Neka bude korektno a ne da se gradjanima skida koza sa ledja. Monopol je opasan po svaki sistem pa tako ovaj potencijalno najracionalniji sistem potrosnje energenata pretvara u rupu bez dna koju placaju gradjani.

    • Nishlija

      19:20 // 3. 3. 2017.

      Naravno da je to jedino ispravno jer se placa potroseno. Problem je sto su oni odredili da cena po KWh bude skoro ista (95%) kao i pre uvodjenja kalorimetra i kod energetski dobrih zgrada, sto automatski znaci da je cena enormna za losije energetske zgrade koje su vecina. Znaci, treba smanjiti cenu po KWh a ne "pokrivati" visak zaposlenih vecom cenom i ukinuti fiksni deo

  • Bulevarka

    16:55 // 3. 3. 2017.

    Nis je i dalje jedinu grad koji grejanje placa po utrosku a ne po kvadratu,zasto to nisu promenili? Ovo mozda jeste bolje ali ono glavno nije promenjeno

  • Ing Zoran Vukov

    17:37 // 3. 3. 2017.

    Samo jedan način naplate je ispravan i to kada se plaća utrošak kwh x prodajna cena za kwh =iznos obaveze, koja se naplaćuje od oktobra do maja (sa 7 računa) svi ostali načini su uvođeni kako korisnik nije u stanju da kontroliše ispravnost naplate jer se akontaciona kupovina kwh tokom cele godine ne obračunava ispravno jer su sva plaćanja ustvari kupovina samo kwh i ništa više. Sve drugio je preva

    • Ivan Milovanovic

      21:19 // 3. 3. 2017.

      Koliko kWh kupis u julu unaored, toliko ti se oduzme npr u novembru. Koliko nejasno moze biti?

  • Blackburn

    19:21 // 3. 3. 2017.

    Eksperimenti se nastavljaju!Poceo ih sadasnji zam.gradonacelnika Bandjur,nastavlja ih gradski vecnik,koji pojma nema sa poslom koji mu je poveren.No,pobogu,ajde da nesto menjamo,kampanja je pocela,nek narod misli da se brinemo za njih!
    Boze nas sacuvaj od ovakvih nestrucnih i politicki postavljenih kadrova!

  • Marko Potic

    08:37 // 4. 3. 2017.

    Nije problem u nacinu obracuna vec u visokoj ceni! Meni je za stan u energetski efikasnoj zgradi, sa manjom specificnom potrosnjom od gradskog proseka u 2016toj cena iznosila 162 dinara preracunato po kvadratu!!! Sve sami lopovi i lazovi! Treba menjati nespoobnu lopovsku vlast a nacin obracuna nije toliko bitan!

  • ШаЛу нА СтРаНу

    10:14 // 4. 3. 2017.

    Није него... Обрни, окрени, неће да се изгубе. Немојте више да га упрошћавате јер кад год се ухватите нешто да упростите закомпликујете га само тако и то по грбачи народа... А и предизборна кампања је почела, сад ће обећања да пљуште за све и свашта. Памет у главу, браћо и сестре на изборима. Бар да друг Аца у Нишу изгуби!

  • Mimi

    11:06 // 4. 3. 2017.

    Postoje korisnici Toplane medju kojima i stambene zgrade koje placaju svoje racune prema celokupnoj mesecnoj potrosnji. Ti korisnicu su ove grejne sezone imali ogromne racune i trebalo bi od maja do jula 2017 da budu bez varijabilnog dela

  • Predrag Milojevic

    11:07 // 4. 3. 2017.

    Pa sto odmah ne rece tako. Sad je tek sve jasno.

  • Markoni

    13:56 // 4. 3. 2017.

    Zasto se ne predje na obracun kao u bgd i ns gde je jeftinije grejanje u ukupnom iznosu na nivou godine??

    A ne da se u nisu sprovode eksperimenti i da se placa skuplje zbog toga??

  • Makaroni

    16:56 // 4. 3. 2017.

    Predlazem da na seledcoj Skupstini Grada Nisa Bulatovic podnese ostavku, a da odbornici izaberu Bandjura za Gradonacelnika, grad bi procvetao vjerujte mi na rec.

  • ranković

    14:19 // 6. 3. 2017.

    Zašto komlikovano kad može prosto? zato što mnogi ljudi ne mogu razumeti. Pa zar nije mnogo jednostavnije godišnju procenjenu potrošnju podeliti na 12 + pdv + fiksni deo? Razliku izmedju procenjene i primenjene potrošnje nije teško ispeglati kad hoćete. Znate li da većina Beogradana plaćaju istovetan iznos svih 12 meseci?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: