Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:43, 30. 1. 2018.

| Ekonomija

Mihajlović: Ove godine počinje modernizacije pruge Niš-Dimitrovgrad

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
pruga
"Pruga Niš-Dimitrovgrad sledeći veliki infrastrukturni projekat"; foto: P. B.

Izgradnju obilazne pruge oko Niša, kao i modernizaciju i elektrifikaciju pruge Niš-Dimitrovgrad, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je kao sledeći veliki infrastrukturni projekat Srbije.

Ona se sastala sa ministrima Bugarske, zemlje koja će u narednom periodu predsedavati Evropskom unijom i, kako pišu na sajtu Ministarstva, istakla izgradnju Koridora 10 kao veoma značajnu.

Sledeći veliki infrastrukturni projekat koji počinjemo ove godine i koji će nas bolje povezati sa Bugarskom je modernizacija i elektrifikacija pruge Niš-Dimitrovgrad, sa izgradnjom obilazne pruge oko Niša - rekla je Mihajlovićeva.

Podsetimo, decembra je trebalo da bude potpisan kredit u vrednosti od oko 250 miliona evra za izmeštanje pruge iz centra Niša, ali i modernizaciju pruge do Dimitrovgrada.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da će rad na obilaznici biti započet krajem 2018. ili početkom 2019. godine. Tada je koordinator projekta izmeštanja pruge Ljubivoje Slavković rekao da se kraj radova očekuje 2022. godine i da će izgradnja obilaznice koštati oko 80 miliona evra.

Pre 2 godine je Republička agencija za prostorno planiranje zabranila elektrifikaciju pruge, što je za neke značilo da će ona biti izmeštena. Konačno, češka firma Sudop Praha je parama Evropske unije u proleće 2016. završila projekat obilaznice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: