Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:00, 16. 5. 2018.

| Ekonomija

Mihajlovićeva: Krajem avgusta izgradnja jeftinih stanova u Nišu i Vranju

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Skupština Zorana Mihajlović stanovi
Osim u Nišu i Vranju, gradiće se u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Kraljevu; Foto: mgsi.gov.rs

Vojska, policija i službenici bezbednosti moći će da kupe stanove za 500 evra po kvadratu, a posle nekoliko najava da će gradnja ovih zgrada početi na proleće, ministarka Zorana Mihajlović je na Skupštini najavila da se krajem avgusta očekuje početak izgradnje u Nišu i Vranju.

U niškom naselju Stevan Sinđelić, iza tehničkih fakulteta, trebalo bi da bude sagrađeno 188 stanova, dok će 190 stanova, prema najavama, biti na tržištu za službenike u donjem delu Vranja pored Osnovne škole "Svetozar Marković". Na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, navodi se da se do 2020. u prvoj fazi gradi ukupno oko 1.500 stanova u šest gradova Srbije, a njihova vrednost procenjena je na oko 63 miliona evra. 490x370-490x370-490x370-Bulevar-panorama-Dejan-Jocic Gradovi na jugu među prvima za gradnju jeftinih stanova za službenike; foto: JV arhiva/ Dejan Jocić

Prvi radovi, po sprovođenju izbora najpovoljnijeg izvođača i nadzora, očekuju se krajem avgusta, i to u Vranju i Nišu. Stanovi će se graditi u tipskim stambenim zgradama, a u ponudi će biti garsonjere, kao i stanovi sa jednom, dve, tri i četiri sobe - navodi se na sajtu Ministarstva.

Površina stanova, dodaju na sajtu Ministarstva, kretaće se od maksimalna 32 kvadrata za garsonjere, do 92 kvadrata za četvorosobne stanove.

Izgradnja stanova u skladu sa zakonom o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti omogućiće da se reši najveći broj nerešenih stambenih potreba zaposlenih u službama bezbednosti koji decenijama nisu uspeli da reše svoje stambeno pitanje i predstavlja javni interes Srbije - navode iz Ministarstva.

Gradski većnik Mihajlo Zdravković koji se bavi ovim pitanjem kaže da Niš priprema dokumentaciju, kao i da će tokom ove, eventualno sledeće godine biti završena i infrastruktura u naselju Stevan Sinđelić, gde je definitivno odlučeno da će se graditi stanovi. Ipak, zasad nije precizirano kada bi stanovi mogli da budu na prodaju.

Mi kao lokalna samouprava intenzivno radimo na pripremi projektno-tehničke dokumentacije na izgradnju infrastrukture na lokaciji Stevan Sinđelić. Imamo u našem programu izgradnju infrastrukture i trudićemo se da u toku godine realizujemo ovo, sve što ne realizujemo u toku ove, valjda ćemo tokom sledeće. Nedostajaće saobraćajnice i nedostajući vodovodnu i kanalizacionu mrežu - rekao je Zdravković.

Podsetimo, u Nišu je bio predlog i da se stanovi grade uz kasarnu “Knjaz Mihajlo” uz planirani nastavak Somborskog bulevara. U opticaju za gradnju jeftinih stanova bila je i Ledena stena. Predsenik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je ideja državne stanogradnje proistekla iz potrebe da se službenicima vojske, policije i BIA-e popravi standard jer rade težak posao za državu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    06:29 // 17. 5. 2018.

    Opet laze

  • Numancia

    20:44 // 16. 5. 2018.

    A,da ,biju koj nece!Dajte u Novi Nis,samo zmijarnike da sredite.

  • srba

    13:20 // 16. 5. 2018.

    500 eura po kvadratu je mozda jeftino za nju !!!
    a grejanje za tih 50 kvadrata te kosta kao da loze cackalice a ne mazut !!!
    izgradnja kuce koste oko 300 eura po kvadratu !!!

    • Zlobnik

      19:30 // 16. 5. 2018.

      @ Srba : A šta da kažu "veterani" i RPP /radnici propalih preduzeća/ , koji imaju samo šator ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: