Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:59, 21. 7. 2019.

| Ekonomija

Mihajlovićeva na Koridoru 10: O problemima sa "Aktorom" obavestićemo svet

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
koridor 10
Mihajlovićeva obišla Koridor 10; Foto Lj.F.

O problemima sa grčkom firmom Aktor, jednim od izvođača radova na istočnom kraku Koridora 10, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će obavestiti sve međunarodne finansijske organizacije.

Poslednjeg dana četvorodnevne posete istočnom kraku Koridora 10, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović imala je finalni sastanak sa izvođačima građevinskih radova na deonici auto-puta od Proseka do Crvene reke.

Mihajlovićeva je posebno istakla probleme koje Vlada Srbije i Koridori Srbije imaju sa grčkom kompanijom Aktor.

Imali smo probleme sa kompanijom Aktor koja dolazi iz nama prijateljske Grčke i nadam se da više nikad nećemo imati probleme kao što smo ih imali s njima. Budite uvereni da ćemo obavestiti sve međunarodne finansijske organizacije kroz šta smo sve prošli sa kompanijom Aktor - istakla je Mihajlovićeva.

Ova grčka kompanija, kako piše na satu Koridora Srbije, radi na lotu 1 i 2 istočnog kraka Koridora 10, i to potez Prosek- tunel Bancarevo - Crvena reka.

Potpredsednica Vlade sastala se u Dimitrovgradu i sa bugarskim ministrom transporta Rosenom Željazkovim. Glavna tema razgovora bila je, kako navode iz ministarstva saobraćaja, kako smanjiti gužve na granici za građane i privredu, a bugarski ministar je najavio da će auto-put od Sofije do granice sa Srbijom biti završen 2021. godine.

Podsetimo, ministarka Mihajlović najavila je kraj radova i puštanje u saobraćaj istočnog kraka na jesen.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Saopštenje MSGI (preuzmi) - 213.00 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BATA

    11:02 // 24. 7. 2019.

    Aj da vidimo i to cudo-ko je kriv?Ko za sve njihove gluposti i propasti.Iskljucivi krivci su trenutni vladaoci na celu sa njim.Od tuzbe i ostalog nema nista,ko za Sava malu ,obruseni zid,otvorenih rupa kod Jelasnice-i tu je valjda isti izvodjacTuzeci izvodjaca znaci tuzila bi samu sebe i Vladu RS naravno i njega.Laz,laz i samo laz je njihova istina.

  • Doktorka Milka

    14:44 // 22. 7. 2019.

    Pored izloženih problema, šta bi sa v.d. dorektorom Koridora Srbije Zoranom Babićem koji do daljneg ne zna ko je sedeo za volanom bolida koji je usmrtio ženu na naplatnoj rampi Doljevac a znao je da če se potporni zid u Grdeličkoj klisuri po drugi put srušiti.

  • Gotovi su

    07:54 // 22. 7. 2019.

    Jao druze Slobo sto ne pozive jos malo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: