Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 6. 12. 2018.

| Ekonomija

Mihajlovićeva o rokovima za Koridor 10: Neka se ljute neki, ali važnija bezbednost

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Zorana Mihajlović Grdelička klisura
Mihajlovićeva se dislocirala iz Beograda; Foto: Ministarstvo građevinarstva i infrastrukture

Dok auto-put kroz Grdeličku klisuru ne bude bezbedan, kako kaže ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, nijedan metar puta neće biti pušten u saobraćaj. Ostale su 2-3 kritične tačke na toj deonici, ali bez sigurnog rešenja, kako objašnjava, Koridor 10 neće biti u upotrebi.

Za završetak radova na Koridoru 10 najavljen je kraj 2018, a ministarka je i svoj kabinet “preselila” na nedelju dana u Grdelicu. Ministarka Mihajlović najavljuje da je moguće i kašnjenje par nedelja zbog bezbednosti, uprkos nečijoj ljutnji.

Za sve nas je najvažnije da auto-put kroz Grdeličku klisuru bude bezbedan i dok Koridori Srbije ne budu rekli da je sve sigurno, nijedan metar puta neće biti pušten u saobraćaj. Da li će neko da se ljuti na nas zbog nedelje ili dve, neka se ljuti, mislim da je svima nama u interesu da sve bude bezbedno, jer sve ovo radimo za građane i ne samo za narednu, već za sledećih 50 godina - kaže Mihajlović.

Najveći deo Grdeličke klisure je pod asfaltom - 24,3 km od 26,5 km, ali ministarka navodi da “neke stvari u prirodi ne možete da pobedite”.

Želja investitora, izvođača, nadzora ali i svih nas je da do kraja godine prođemo kroz Grdelicu, ali najvažnije je, i to je jedan od razloga zašto smo tu, da sve bude bezbedno i ja svaki svoj sastanak započinjem upravo rečenicom da je najvažnije da put bude siguran, to nam je svima u interesu. Mislim i da je manje važno za bilo koga da li će to biti za nedelju, dve ili četiri, važno je da imamo jedan lep, velelepan, moderan i pre svega siguran put - rekla je Mihajlovićeva.

Podsetimo, od sredine avgusta, kada je potporna konstrukcija duga 700 m obrušila zbog klizišta, iz Ministarstva i Koridora Srbije se čuju navodi da se u Grdeličkoj klisuri radi danonoćno.

Stručnjaci su ocenili da radovi na Koridoru 10 kasne zbog loše pripreme radova i projektne dokumentacije, nerealnih obećanja datih iz političkih razloga, ali i zbog nepostojanja domaće građevinske operative koja bi taj zadatak obavila na najadekvatniji način.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bidza

    21:09 // 6. 12. 2018.

    Lepa zena al mnogo laze!

    • Azdaja

      08:12 // 7. 12. 2018.

      Nije lepa, samo je sredjena i to nasim parama. Dok se sredjivala o svom trosku, bila je kao lopov.
      A sto se tice izgradnje, toliko su se ogresli o sve cega su se dotakli da ne bi bilo cudno da ga ne zavrse nikad. Priroda je strpljiva sa nama, ali ima svoje metode da se zastiti.

  • Drakce

    18:41 // 6. 12. 2018.

    I ja mislim, da kad se vec ovoliko kasni, da je bolje da se saceka prolece da se jos tih par kilometra lepo odradi, i da od boga zdravlje letos idemo na more auto putem. Koja nam je korist da se sad u sred zime forsira nesto kad mu nije vreme. Otvorice auto put, onda posle petnaest dana zatvoriti i celo leto opet ima da se doradjuje. A nama opet sledi Grdelica, stari put, devijacije...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: