Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:34, 20. 5. 2021.

| Ekonomija

"Milenijum resort" sa američkom kompanijom gradi hotelski kompleks u Vranjskoj Banji

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Šetalište Vranjska Banja
Milenijum će uložiti 90 miliona evra i otvoriti 350 radnih mesta; foto: M. D.

Beogradska firma Milenijum Resort, poznata po mnogim državnim unosnim projektima, i američka hotelska kompanija Marriot International, gradiće kompleks hotela u Vranjskoj Banji, saopšteno je na zvaničnom sajtu Grada Vranja. Direktor Milenijuma Stojan Vujko kaže da će njegova firma u projekat uložiti 90 miliona evra i da će biti otvoreno 350 radnih mesta.

Milenijum je sredinom septembra prošle godine prvo kupio nikad završeni hotel, koji su Banjci nazvali “Skadar na Banjštici”, nešto kasnije i hotel “Železničar”, a na kraju “Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju”, a krajem januara ove godine toj firmi je Komisija za kontrolu državne pomoći odobrila bespovratno oko 10 miliona evra za izgradnju velnes centra sa dva hotela i klinikom za tretmane i lake medicinske intervencije u Vranjskoj Banji.

Ugovor o izgradnji hotelskog kompleksa u Banji potpisan je juče sa američkom kompanijom, a prema rečima premijerke Ane Brnabić, reč je o najvećem projektu kompanije Meriot na Balkanu, kao i najvećoj investiciji u srpski turizam u ovom trenutku.

Investicija Meriota i Milenijum rizorta u izgradnju hotelskog kompleksa u Vranjskoj Banji za jug centralne Srbije značiće potpuno novo oživljavanje, ali i dolazak novih investitora, posao za građane, bolje plate i bolji životni standard - rekla je premijerka.

Da je projekat izgradnje hotelskog kompleksa u Vranjskoj Banji važan i za Srbiju i za SAD, ne samo u ekonomskom, nego i u kulturnom smislu, rekao je ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri.

Potpisivanju ugovora između dve firme prisustvovali su i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, narodni poslanik Slaviša Bulatović i predsednik Gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić.

Podsetimo, firma koja je rušila objekte u Savamali kako bi raščistila teren za “Beograd na vodi” je, pored mnogih državnih projekata, dobila i posao izgradnje stanova za bezbednjake na jugu Srbije, a nedavno je za oko 70 miliona dinara kupila i oko 190 hektara vinograda kod Leskovca.

U izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije Vlade Srbije piše da postoje indicije da se tokom privatizacije Vranjske Banje desilo organizovano krivično delo i unapred dogovorena kupovina ispod tržišne vrednosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • napredno

    19:34 // 20. 5. 2021.

    Koje mućke cccc

  • Čudesni dribling

    10:28 // 20. 5. 2021.

    Oko ovoga i mnogih drugih poslova gde učestvuje ova "firma" oglasila se ČAK i Agencija za borbu protiv korupcije koja je državni organ. Ona jasno kaže, kako i jeste, da je ovde u pitanju ČISTA korupcija jer nije raspisan TENDER koji zakon predviđa kao JEDINU mogućnost za pravednu prodaju. Na to ih "premijerka" kvalifikuje skoro pa kao neprijatelje države?! Stado, kad se probudiš, ode sve u PM!

  • Živ je Dinkić- propirav pare

    09:20 // 20. 5. 2021.

    Al u Vranjsku Banju voda je vrela, da se ne prešure !?

    • Aca

      12:36 // 20. 5. 2021.

      E Vuk Karadzić se okreće u grobu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: