Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:01, 4. 3. 2020.

| Ekonomija

Milijardu dinara za ulice i mostove u Nišu 2020, uskoro se rekonstruiše Vojvode Putnika

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
ulice radovi
Nastavljaju se radovi; Ilustracija; Foto: JV

Dva kružna toka biće izgrađena u ulici Vojvode Putnika na Bubnju, biće rekonstruisana i ova ulica, kao i pet njih kod kompleksa zgrada kod Somborskog bulevara i Studeničke. Radovi kreću u martu, vrede preko 100 miliona, navode iz Direkcije za izgradnju grada, a za sve za šta je nadležno ovo preduzeće na raspolaganju u 2020. godini imaće preko milijardu dinara.

Program radova na izgradnji, rekonstrukciji i održavanju ulica usvojen je na Gradskom veću, a Direkcija za izgradnju grada ima budžet od milijardu i 190 miliona da radi popravke starih i asfaltiranje novih ulica, za mostove i javno osvetljenje.

Kao najveće investicije direktor Direkcije Nebojša Lović naveo je dva kružna toka i saobraćajnicu koja se radi i u Vojvode Putnika i na Bulevaru Nikole Tesle.

Preko 140 miliona dinara je investicija na Bulevaru Nikole Tesle i preko 100 miliona dinara je izgradnja saobraćajnice i dva kružna toka u Vojvode Putnika - naveo je Lović.

nebojša lović Dva kružna toka biće u Vojvode Putnika; Foto: JVJedan kružni tok biće urađen kod pešačkog semafora između nekadašnjih kasarni Filip Kljajić i Bubanjski heroji, a drugi kod bubanjskih semafora i skretanja za ulicu Zmaja od noćaja. Kako je objasnio direktor Lović, ulica Vojvode Putnika neće biti proširena, a rekonstrukcija se radi od Apelacionog suda do bubanjskih semafora.

Za izgradnju novih ulica predviđeno je 250 miliona dinara, a već su dobijene 23 građevinske dozvole za nove ulice.

Za nekoliko dana, odnosno narednog ponedeljka, kako kaže Lović, počeće izgradnja prve ulice od 5 predviđenih kod kompleksa zgrada kod Somborskog bulevaru i Studeničke ulice na Panteleju.

Niš ulazi u predizbornu kampanju, ali Lović kaže da gradnja ulica nema veze s tim, da nijedna neće biti izgrađena do izbora i da prošle godine nisu stigli da krenu sa novim ulicama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    00:18 // 8. 3. 2020.

    Preko potreban kruzni tok kod Minovog i Pasi Poljane!Kao i osvetljenje u tom delu ,jer je mrkli mrak i veoma nezgodno za voznju u vecernjim casovima...Takodje i ceo put od kafane Stare Planine do Bubnja je uzasan,bubrege ispomeram kad se vozim po njemu

  • Naissus

    18:39 // 6. 3. 2020.

    Kad pocnete da radite Vojvode Putnika, najbolje da kupimo letece automobile jer deonica Bubanj - Palilula mora da se vozi kroz Zmaja od nocaja koja je u tesko raspadajucem stanju a na nju se nadovezuju jos I Rudnicka pa Carnojevica.

    Prodajte te papke pa nam dajte leteca vozila da se ne akamo preko oranice I brezuljci

  • samo slupac

    20:22 // 5. 3. 2020.

    Novi Niš će imati valjda oko 1000 stanova, plus lokali? To je bato moj preko 1200 automobila. Pa gde to da uđe a gde da izađe u ul. V. Putnika? Proširenje pod hitno i pod obaveznooooo!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: