Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 11. 3. 2013.

| Ekonomija

Milojević: Ne podižemo kredit!

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
milojevic-trznica.jpg
Radovan Milojević, v.d. direktor JKP "Tržnica" Niš

V.d. direktor niške Tržnice Radovan Milojević kaže da se ovo Javno preduzeće neće kreditno zadužiti iako je Gradsko veće odobrilo uzimanje kredita od 30 miliona dinara.

Kako se navodi u odluci Veća, Tržnica je prošle godine već podigla kredit od 30 miliona dinara, a do kraja aprila ove godinei taj novac trebalo je da vrati. U odluci piše da je zato od Grada zatražena dozvola za podizanje novog kredita, kojim bi bio vraćen prošlogodišnji dug.

Prema rečima v.d. direktora Milojevića odluka Gradskog veća je ustaljena procedura, u skladu sa Planom poslovanja preduzeća koji je usvojen na Skupštini Grada i zahteva koji je svako javno preduzeće dužno da ispostavi Gradskom veću.

- Dozvoljava se preduzeću da podigne kredit saglasno Planu za 2013. godinu i saglasno Uredbi o načinu funkcionisanja odnosa javnog preduzeća i Lokalne samouprave - kaže Milojević.

On pojašnjava da iako odobrenje Veća postoji, Tržnica neće podizati kredit.

- Mi smo napravili program mera da iz ličnih sredstava finansiramo tekuće poslovanje. To znači da smo proglasili vanredno stanje, svi smo na terenu, nema slobodnih subota - rekao je Milojević.

Milojević kaže da su takve mere urodile plodom i da su dnevni prihodi znatno uvećani.

- Prihodi su u odnosu na prošlu godinu uvećani za 2 puta u proseku. Recimo, 1. februara prošle godine dnevni pazar bio je 310.000 dinara, a ove godine 730.000 - kaže Milojević.

Poslovna politika Tržnice je, kako kaže v.d. direktor, da se iz sopstvenih prihoda maksimalnim angažovanjem svih zaposlenih, drastično pojačanom odgovornošću i radnom disciplinom, održava tekuća likvidnost i da se vraćaju nagomilane obaveze iz prethodnog perioda.

Podsetimo, Milojević ja preuzeo funkciju v.d. direktora od Ljubomira Kostića, nakon sednice Skupštine Grada koja je održana početkom februara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Veljko

    15:54 // 15. 3. 2013.

    Licno poznajem Radovana i imao sam prilike da saradjujem sa njim. Radi se oveoma sposobnom coveku koji ume da vodi posao,organizaciju,zna da pregovara i ostavari ciljeve. Pun je energije i siguran sam da ce unaprediti rad Trznice. Upravo mu je to i bila mana u nekim komunistickim preduzecima gde je radio i gde szbog nesposobnih kadrova i nadredjenih nije mogao da da svoj maksimum.

  • Човек из "Нишаута"

    00:46 // 12. 3. 2013.

    "Нишауто" су упропастили они због којих је господин Милојевић отишао из тог предузећа. Радован Милојевић је увео "Фијат" у "Нишауто" и формирао са Италијанима фирму "Нишауто Торино" и продао 3000 аутомобила. Питајте Љубишу Мишића да потврди све ово.

  • Aca

    22:40 // 11. 3. 2013.

    A taj isti Radovan je upropastio nisauto pa sad dosado ovde da glumi boga ...

    • Да се не лажемо

      00:10 // 12. 3. 2013.

      Не пиши лажи, распитај се прво.

    • Sonja Savic

      11:55 // 12. 3. 2013.

      U kom smislu je upropastio? Ocigledno uopste ne poznajes rad ovog coveka. I bolje bi ti bilo da sam zaposlis svoj mozgic, nego da lupetas bez osnova i trunke argumenata. Jednom dodje kvalitetan covek i odmah manu da mu nadju. Radovan nije na ovoj funkciji ni mesec dana, a vec su drasticni pomaci ucinjeni i samo ga saradnici i kolege hvale!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: