Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:28, 19. 3. 2018.

| Ekonomija

Ministarka Mihajlović: Ne zna se ko je kriv za pad zida u Grdeličkoj klisuri

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
potpornizidprintskrin
Razlozi obrušavanja i dalje nepoznati; Foto: Printscreen Twitter

Za pad potpornog zida na auto-putu u izgradnji kroz Grdeličku klisuru još uvek se ne zna krivac, a potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović najavljuje da će odgovornost biti utvrđena, ali da građani neće platiti nastalu štetu, jer je zid osiguran.

Ministarka Mihajlović objašnjava da će zbog obrušavanja zida na toj deonici "izgubiti 2-3 nedelje", a da će se za to vreme ispitati šta je dovelo do ovog incidenta, drugog u poslednjih godinu dana. zorana mihajlović Utvrđuje se krivac; Foto: JV/M.Z.

Građani Srbije neće platiti ni jedan jedini dinar štete koja postoji zbog klizišta, odnosno zbog obrušavanja kosine. Postoji osiguranje i od takvih stvari, osiguravajuća kuća je bila na licu mesta, dolazi nova sledeće nedelje. Želimo da znamo zašto se to desilo. Počelo je otklanjanje obrušavanja. Prvo zato da ne gubimo vreme, a drugo zato da će tek tada biti moguće utvrditi uzroke - objašnjava Mihajlović.

Ministarstvo je napravilo neku analizu, kaže potpredsednica, ali će to “upariti” sa izvođačem i projektantantom, da bi se utvrdilo da li je došlo do “preprojektovanja”. Dodaje i da je to najteže gradilište u Evropi i, kako kaže, to ne može niko da ospori.

Podsetimo, zaštitini potporni zid obrušio se 14. marta, na poddeonici Predejane – Caričina Dolina Lot 2, na putu koji se gradi kroz Grdeličku klisuru. Izvođać radova na ovom potezu je bugarska kompanija Trace, a stručni nadzor vrši konzorcijum Louis Berger i Egnatia Odos, naveli su iz Koridora Srbije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • S76

    11:41 // 15. 4. 2018.

    Ko je kriv to se zna-nesposobna SNS vlast i svi njeni "stručnjaci"

  • nenad 2008

    13:31 // 21. 3. 2018.

    Ministarka, kada sutra krenete sa porodicom tim putem, a zima je, sneg, kiša, noć, hoćete li bezbrižno proći, ili se zamisliti, da li je neki odron, da li je neko klizište,sve jedno na naknadno dobijene garancije za bezbednost te deonice, za bezbednost svih učesnika u saobraćaju ?

  • Numancia

    19:38 // 20. 3. 2018.

    Samo ON moze spreciti obrusavanje zida,samo On moze ga dovesti u red,samo On moze naci krivca i kazniti ga,neko ko je jaci od Cak Norisa i Stiven Sigala zajedno...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: