Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:59, 12. 4. 2018.

| Ekonomija

Ministarka Mihajlović: Niški aerodrom je bio i ostaće državni

Autor:M. ZirojevićIzvor:Telegraf, Južne vesti
zorana mihajlovic
Ministarka ne odustaje; foto: Vanja Keser

Iako je Grad Niš još uvek vlasnik svoje vazdušne luke, potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović poručuje da je niški aerodrom bio državni i da će ostati državni. Navodi da ostaje pri stavu da Aerodromom “Konstantin Veliki” treba da upravlja Vlada Srbije. Za one stručnjake koji su protiv odluke da Niš pokloni aerodrom Republici, Mihajlović kaže da “od tih stručnjaka od te struke stoji možda samo njihova vožnja avionom”.

Prelazak upravljanja aerodromom sa Grada Niša na Vladu Srbije u interesu je bržeg razvoja “Konstantina Velikog”, tvrdi ministarka Mihajlović. Iako naglašava da je aerodrom bio i ostaje državni, rekla je da je konačna odluka na odbornicima niškog parlamenta, prenosi ministarstvo.

Nisam promenila mišljenje da Aerodromom “Konstantin Veliki” treba da upravlja Vlada Srbije, jer je to najbrži i najefikasniji način da nastavimo sa ulaganjima u niški aerodrom, a sve argumente u prilog tome sam već iznela. Niko ništa neće odneti iz Niša, neće biti promena za zaposlene na aerodromu, niti za one koji ga koriste, već se samo menja način na koji će se u njega ulagati. Nije Niš van Srbije, nego u Srbiji, kao što država Srbija ostaje prisutna u Nišu - kaže Mihajlović.

Kako prenosi Telegraf, ministarka Mihajlović nipodaštava stručnost onih koji su se pobunili protiv predaje aerodroma.

Kada pominjete talas nezadovoljstva stručnjaka i stručne javnosti, ovih dana sam slušala te stručnjake i ja bih rekla da od tih stručnjaka od te struke stoji možda samo njihova vožnja avionom - rekla je Mihajlović.

Ministarka tvrdi da ima drugačije analize i podatke “pravih” stručnjaka, ali ne navodi koje.

Podsetimo, ministarka Mihajlović rekla je u Nišu da se niški aerodrom ni na koji način ne pominje u ugovoru za koncesiju beogradskog, ali ju je predsednik Aleksandar Vučić demantovao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gorana

    20:10 // 13. 4. 2018.

    Ursula je zaboravila koji je ona strucnjak kada je bila zaposlena na aerodromu i primala platu a nije dolazila na posao i sta je u to vreme ona doprinela i pravi se da je strucnjak za avio saobracaj bruka

  • Oliver D.

    17:37 // 13. 4. 2018.

    Prvo proveri pa pricaj. Ko je upisan u katastru, čija svojina? Baza katastra je javno dostupna na sajtu. Toliko.

  • Nebojsa

    15:15 // 13. 4. 2018.

    A da vratis sat a pare uplatis na drzavni racun ionako su bile drzavne. Zasyo sre ne poktece istraga?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: