Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:32, 25. 2. 2019.

| Ekonomija

Ministarka demantuje Bulatovića o “aerodromskom” dugu vojsci

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović predlaže formiranje komisije koja bi se pozabavila ovim ugovorom; Foto: Vanja Keser

Iako je gradonačelnik Niša Darko Bulatović tvrdio da je otpisivanje “aerodromskog” duga Grada prema Ministarstvu odbrane u proceduri, ovakve tvrdnje negira ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, koja ističe da je taj ugovor veliki problem i predlaže da Grad Niš i Ministarstvo odbrane formiraju komisiju koja će se njime pozabaviti.

Za neispunjeni ugovor prema vojsci iz 2009. godine, zbog kojeg bi Grad Niš uskoro mogao da plaća i dnevne penale od 6.000 evra, gradonačelnik Bulatović rekao je da je u fazi raskida, ali zapravo, o oproštaju novčanog i zemljišnog duga zvanično nema ni reči.

Ministarka Mihajlović predlaže da Ministarstvo odbrane i niška vlast formiraju komisiju koja će pronaći rešenje za ovaj problem.

To je jedan od problema koji svakako postoji i u dokumentima i u knjigama, ali ja očekujem od Ministarstva odbrane i od Grada da pre svega formiraju jedno zajedničko telo, kako god ga nazvali, da sednu i da krenu u razgovore. Ja mislim da oni još nisu formirali te komisije, mi smo to tražili od Ministarstva odbrane i očekujemo da se u narednom periodu to desi - istakla je Mihajlovićeva.

Podsetimo, gradonačelnik Bulatović rekao je da će zahvaljujući poklanjanju aerodroma državi, dug Grada prema vojsci biti oprošten. Ipak, u Nacionalnoj koaliciji za decentralizaciju (NKD) kažu da ne postoji nijedan dokument koji to potvrđuje.

O eventualnom opraštanju duga, nisu želeli da govore u Ministarstvu odbrane.

Od prenosa vlasništva prošlo je pola godine, a pitanje duga aktuelizovano je nakon informacija da Gradu uskoro stižu "penali" i rate od 6.000 evra dnevno.

Inače, Bulatović je krajem marta 2018. godine tvrdio da je glavni “krivac” za to što Grad mora da pokloni aerodrom “štetan” ugovor iz 2009. godine i da ugovor ne može da se menja. Sada kaže da će ugovor biti raskinut i da je to definisano zaključkom Vlade Srbije od marta prošle godine, iako u tom zaključku nema ni reči o tome.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran

    20:38 // 26. 2. 2019.

    Pa normalno da nece otpisati dug. Kad bude pred bankrotom, bice opet po prethodnoj vlasti koja je ostavila dug. Ta ideja im pali svuda.

  • Joksim

    21:39 // 25. 2. 2019.

    Lombrozoe..

    Lep covek ovaj nas gradonacelnik, pitanje samo da li pored lepote poseduje jos neku osobinu bitnu da vidi jedan od najvecih gradova u Srbiji?

    • Срба

      02:24 // 26. 2. 2019.

      Можда је одговор у панталонама.....

  • Stojko

    21:27 // 25. 2. 2019.

    Ženo, Vaš rad je frustrirajući. Deluje pogubno na psihu. Ubija nadu. Ako za SNS bude slabijeg rezultata na sledećim izborima, a biće ih, vi će te snositi / za šta i ne marim/, u velikoj meri odgovornost. Vaša konfuzija u artikulaciji je zabrinjavajuća. Vaša marginalnost u rezultatima Vlade je zaprepašćujuća. Ubi Vas lična sujeta i narcisoidnost.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: