Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:13, 12. 4. 2021.

| Ekonomija

Ministarka privrede: Država traži parnera za pirotski "Tigar AD"

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
ministarka privrede
Poseta Pirotskom okrugu; foto; printskin Jutjub

Prilikom posete Pirotskom okrugu ministarka privrede Anđelka Atanasković obišla je danas Tigar AD u Pirotu gde je rekla da veruje da će se uskoro naći rešenje za tu kompaniju što je, kako je dodala, vrlo bitno za ceo grad.

Atanaskovićeva je istakla da država stoji iza ove kompanije koja je pre nekoliko dana dobila novog direktora i da radi na pronalaženju strateškog partnera.

Tigar AD ide u UPPR, što znači da će preduzeće poslovati prema tom unapred pripremljenom planu reorganizacije. Oni rade, isplaćuju zaradu i verujemo da će u narednom periodu poboljšati poslovanje. Primetna je zainteresovanost investitora za ovu kompaniju što je odlična vest - rekla je Atanasković.

Oko 80 % proizvodnje ove fabrike ide za izvoz i to najviše u Francusku, a ministarka je istakla da joj je drago što Tigar opstaje i u ovim teškim vremenima jer je reč o pravim borcima, a to se videlo i 2015. godine kada su dobili prvi UPPR i kada država konvertovala sva njihova dugovanja.

Nakon toga oni su uspeli da se oporave i potpuno sami krenu dalje, da prave nove proizvode, pokrenu se, traže rešenje, stanu na noge. Najbitnije je da sada izmiruju potpuno sve obaveze prema državi i prema svojim radnicima. Tigar je jedan od 556 preduzeća koja smo nasledili za privatizaciju 2014 godine. Danas u privatizacionom portfelju imamo 77 preduzeća, a moram reći da smo zadovoljni privatizacijama velikih giganata kao što su Železara, Galenika, RTB Bor, PKB - rekla je ministarka.

Pomoćnica generalnog direktora kompanije Danijela Aleksov zahvalila se ministarki na poseti ukazujući da je poslovanje te kompanije danas stabilno.

U fabrici dnevno, u tri smene, proizvode 7.000 do 8.000 pari obuće i takva upošljenost proizvodnih kapaciteta i stabilno poslovanje nije bilo moguće bez podrške države i Ministarstva, pre svega u rešavanju zaostalih dugovanja. Na pragu smo usvajanja UPPR koji će, uz ovo rasterećenje dugova, garantovati dobru finansijsku stabilnost - rekla je Aleksov.

Ministarka Atanasković boravi u dvodnevnoj poseti Pirotskom okrugu. Pored Tigra i Pirota danas će posetiti i Mlekaru Stara planina u Dimitrovgradu, a u utorak, 13. aprila posetiće firmu D-company u Babušnici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Provincijalac

    20:39 // 13. 4. 2021.

    Zar nije gotovo identičnu izjavu dala premijerka Brnabić pre ravno godinu dana, u jeku predizborne kampanje?

  • Filozof

    17:46 // 12. 4. 2021.

    Proci ce i Tigar kao "Prva petoletka – namenska“...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: