Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:06, 25. 2. 2019.

| Ekonomija

Ministarstvo: Grad da predloži destinacije do kojih će se leteti sa niškog aerodroma

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
aerodrom šalter
Preduzeće "Arodromi Srbije" se seli u Niš?; foto: JV

Iako je pomoćnik ministra saobraćaja Zoran Ilić pre mesec dana rekao da će do kraja januara biti poznato 10 destinacija do kojih će se leteti sa Aerodroma "Konstantin Veliki", sada kaže da je na Gradu da odluči o evropskim gradovima sa kojima bi Niš mogao da se poveže avio-linijom.

Uredba kojom se definiše šta znači avio-linija od javnog interesa usvojena je na sednici Vlade Srbije krajem januara. Međutim, obećanje da će nakon njenog usvajanja biti obeledonjano 10 destinacija do kojih i sa kojih će se leteti iz niške vazdušne luke i to zahvaljujući navodnoj subvenciji Vlade, nije ispunjeno.

Ilić sada kaže da je odluka na Gradu, iako je ovaj aerodrom formalno poklonjen državi koja je sada njegov vlasnik.

Inicijativa je na Gradu Nišu, odnosno na okrugu. Mi očekujemo da u najkraćem roku dobijemo koje se to linije predlažu. Sa kojim centrima u Evropi bi se Niš povezao… Kada dobijemo predlog za linije u javnom interesu, mi ćemo utvrditi i predložiti Vladi koje bi to linije bile i koje su se analizama pokazale kao vredne utvrđivanjem linija u javnom interesu - navodi Ilić.

Nakon toga, dodaje, biće pokrenut međunarodni tender za izbor avio-prevoznika.

Podsetimo, Ilić je pre nekoliko meseci rekao da bi niški aerodrom trebalo uskoro da se poveže sa 10 značajnih evropskih destinacija. Te linije, dodao je, Vlada Srbije bi trebalo da subvencioniše sa 5 miliona evra.


Ilić: Preduzeće “Aerodromi Srbije” se seli u Niš

Preduzeće Aerodromi Srbije, koje je 2016. godine osnovano sa namerom da se iz njega upravlja manjim srpskim aerodromima, kako kaže Ilić, promeniće adresu. Trebalo bi, kako je rekao pomočnik ministra, da se preseli iz Dečanske ulice u Beogradu, u Niš. Kada bi to moglo da se dogodi, nije precizirao.

Mi smo se dogovorili, s obzirom na to da nam je niški aerodrom i najznačajniji, da i sedište preduzeća Aerodromi Srbije premestimo u Niš. Dakle, Niš će biti centar za upravljanje svim malim aerodromima na teritoriji čitave Republike Srbije - rekao je Ilić.

Dodaje da u Srbiji ima tridesetak malih aerodroma kojima će se upravljati iz Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile Travar

    13:51 // 26. 2. 2019.

    Ovo je zamajavanje. Avio kompanije određuju gde će da lete, a to je za gde smatraju da ima najviše zainteresovanih. Ko će da ih natera na nešto drugo?

  • BATA

    10:15 // 26. 2. 2019.

    Opet ludilo.Dobra prica za gradonacelnika i one koji ga poklonise zato sto samo oni njoj a pogotovu njemu veruju,on je njihov Jsus.Ako su poklonili znaci da im nije stalo do aerodroma pa ce tako i sa linijama.Nece predloziti ni jednu . Predstavnistvo za destinacije!?Obecanja ,lazi i nudjenje lilihipa.Misle da smo ovce a u kakvu nas EU vode culi su od francuskinje juce.A ovaj rece,pa znali smo.

  • Александар Шобајић

    09:57 // 26. 2. 2019.

    Broj 1: Aerodrom u zoni Pariza (pariski aerodrom Šarl De Gol je DRUGI po obimu u Evropi, odatle se može bilo kuda sa povoljnim kartama). U Francuskoj ima pun Srba. NE TREBA VIZA ZA SRBE.
    Broj 2: Frankfurt ( TREĆI po obimu u Evropi, u prelepom delu Nemačke, sa nizom drugih povoljnih letova za dalje). Mnogo moćan aerodrom, čiji je novi terminal u izgradnji. NE TREBA VIZA ZA SRBE.

    • Mira

      14:14 // 1. 3. 2019.

      Da, s tim što niskotarifne kompanije ne lete na ŠDG nego na aerodrom Orli. To nije baš blizu, ali ako se ima dovoljno vremena između letova nije neizbodljivo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: