Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:35, 17. 11. 2023.

| Ekonomija

Ministarstvo finansira gradnju pijace u Lebanu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
pijaca
Buduća pijaca u Lebanu; foto: projekat/Opština Lebane

Tender za izvođenje radova na izgradnji zelene pijace u Opštini Lebane je raspisan, a procenjena vrednost radova bez PDV-a je 176 miliona dinara. Izgradnju finansira Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a pijaca je projektovana delom kao otvorena, a jednim delom i kao zatvoreni objekat.

Na preko 6.000 kvadrata gradiće se pijaca u Lebanu, u naselju Nikola Tesla, a iz lokalne samouprave kažu da će biti opremljena novom opremom, uključujući sve sanitarne uslove.

Projektovana je jednim delom kao otvorena - za prodaju hrane, voća i povrća (148 metalnih tezgi) i robu široke potrošnje (48 tezgi), dok je u zatvorenom delu planiran deo za mlečne proizvode sa 8 rashladnih vitrina i 6 lokala za izdavanje, kao i kancelarijama, samoposlugom i tehničkim prostorijama.

Na otvorenom delu predviđena je nastrešnica šatoraste konstrukcije.

Kompleks pijace sadržaće još i potrebne saobraćajne i manipulativne površine, pešačke staze i zelene površine, hidrante za pranje pijačnog platoa, komunalne linije, prostor za kontejnere - kažu u Opštini Lebane.

Izradu projekta pijace finansirala je Opština, projektant je Centar za planiranje urbanog razvoja, a izgradnju će finansirati Ministarstvo.

Rok za prijavu zainteresovanih firmi je 12. decembar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    18:17 // 17. 11. 2023.

    Braćo Lebančani, gde mu dođe naselje Nikola Tesla?

  • Мирослав Јовић

    14:18 // 17. 11. 2023.

    Сређивање пијаце у Лебану је још једно активирање друштвене заједнице у смеру побољшавања услова за рад свих лица која приходе остварује на том отвореном тржишту. Желим сваки успех тим људима у новим условима . Остаје да се види, када та нова пијаца проради, каква ће понуда производа бити на њој, али и каква ће презентација тог објекта бити од стране туристичких посленика у Лебану.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: