Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:20, 28. 4. 2020.

Ministarstvo najavilo uredbu koja treba da reši plaćene turističke aranžmane i spasi agencije bankrota

Grcka letovanje; foto: Flickr Letovanje zavisi od korone, neki već otkazali putovanja; foto: Flickr

Putnici koji su već platili aranžmane turističkim agencijama moći će da ih iskoriste u narednih godinu i po dana, a ako ne žele, novac će im biti vraćen - to je plan Ministarstva turizma za koji čekaju odobrenje. U turističkoj agenciji u Nišu kaže da bi ih to spasilo bankrota i nadaju se će nova uredba biti usvojena, jer im posao zavisi od toga. Napominju da i putnici mogu da budu zadovoljni takvom odlukom, jer to znači da će ipak otići na planirano putovanje.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Шишач снс-ОВАЦА

    08:25 // 28. 4. 2020.

    Све друго осмислили па прелазе на туризам и разоноду!

  • jastreb

    10:47 // 28. 4. 2020.

    Novac se mora vratiti i to odmah bez ikakvog čekanja, jer neki su ostali bez posla, neko će možda i umreti, moraju se postovati Uslovi putovanja organizatora, a koji su važili u vreme uplate . Skoro sve avio kompanije vraćaju novac , ako to tražite. Čak i hotel vraćaju novac . Organiyatori moraju vratiti novac, bez obzira što će doneti novi zakon, ali on se ne sme retroaktivno primenjivati

  • Neko tamo

    11:12 // 28. 4. 2020.

    Uz Ugovor o putovanju smo dobili i Opšte uslove putovanja koje je agencija sama propisala i čine sastavni deo ugovora. Vaučere neću jer mi agencija nije tražila da joj pozajmim novac nego da uplatim konkretan aranžman. Mojom uplatom nisam postao akcionar agencije da bih snosio posledice njenog problema u poslovanju kao što nisam godinama ranije imao benefite njihove dobiti...

  • Milan Jivanovic

    11:16 // 28. 4. 2020.

    Zamisao je da se agencije služe mojim(našim) novcem do decembra 2021. Tad ne mora ni da mi vraćaju.

  • Neko tamo

    11:17 // 28. 4. 2020.

    ...Zanimljivo je da se i agencije uvek pozivaju na ugovor o putovanju kada to njima ide u prilog, a u ovom slučaju, kukaju i mole da se ne otkazuju putovanja i traže beskamatno da ih kreditiramo narednih godinu i po.
    Ali zato umeju da nam naplate dodatnih 20e za put od Niša do BG-a i da nam naplaćuju fakultative po tri puta većoj ceni.

  • Milan

    11:56 // 28. 4. 2020.

    Slažem se da treba agencije da se spase od bankrota, ali taj teret treba država da preuzme na sebe a ne da se to stavi na teret građana.

    • Dzunta

      17:21 // 28. 4. 2020.

      Koje ,bre,agencije ? Tasna - masna fazoni,bez svog programa,sve rade kao sub- agenti ! Gde su im svoji programi ? Prepisuju od Beogradjana i Novosadjana . Ni Engleski ne znaju, pojedini ne razlikuju Kasandru,Sitoniju i Atos,nego govore : prvi ,drugi,treci prst Halkidikija ! Treba da se protrijare ,namnozili se ko pleve !

  • Stojko

    14:44 // 28. 4. 2020.

    A Grcite, zgrnuli lovu i ćute !? Moraju aktivno da sarađuju sa nama. Čak, da i oni u saradnji sa agencijama našim, izdaju određenu garanciju za turiste, da mogu tada i tada, iskoristiti uplaćeni aranžman.

  • Milos Dinic

    18:44 // 28. 4. 2020.

    Mnogo su mi smesni komentari ovih sto kazu “hocu novac odmah”. Pa tako ces i da ga dobijes.
    Agencije bi vratile novac da imaju.
    Nazalost nas novac je u inostranstvu, ne kreditiramo mi agencije nego onog kod kog je novac, a to su Grci, Turci, Bugari...
    Ovde su najmanje krive agencije, drzava je smislila nacin poslovonja agencija i osiguranje od eventualnog zatvaranja iste.

  • Dack

    11:02 // 29. 4. 2020.

    Vlasnik ili radnik agencije 30000 plata, sede kući, vlasnici čekaju kredite, orpale, odlaganje poreza. Zato pojedini kažu NIKAD BOLJE. UZIVANCIJA

    • Houst

      18:04 // 30. 4. 2020.

      I vlasnik i radnik primaju zadnju platu 30 000 i katanac ako agencije ne prodaju jul,avgust i septembar i to u jedine 2 destinacije Grcka i mozda EGIPAD u avgustu .70 posto agencij zivi iskljucivo od letnje sezone a prosecan iznos zakupa lokala 300/400e, dzaba rad u oktobru i novembru kada nista neprodajete a plate moraju da idu i plus zakup.NIKAD BOLJE SAMO ZA DRZAVNI SEKTOR

  • A zipa ovaj scenario...

    19:24 // 30. 4. 2020.

    Mi skočimo agencijama za vrat, dobijemo novce nazad a njima, fakat, stavimo katanac na vrata... Kome ćemo onda od jeseni pokucati na ista u potrazi za letnjim ponudama? Booking.com-u možda?

    • Ana

      19:07 // 2. 5. 2020.

      Pa ako otkazujes 2 meseca pred put, mogu i oni hotelima sa kojima imaju ugovore da otkazu aranzman toliko unapred. Ne vidim kako oni gube pare.
      A nisam sigurna da hoteli nece da im vrate, iako su u obavezi. Bar su uslovi putovanja jasni.

  • rajko topic

    19:00 // 13. 5. 2020.

    najbitniji je dogovor izmedju agencije i putnika. jer nebi bilo dobro bilo ko da je ostecen. mene brine samo to sto za inostranstvo dodatno moramo platiti test na coronu a potom nedaj boze da se zarazis u tudjoj zemlji odakle mi pare da platim lecenje kad i ovo letovanje placam na odlozeno 12 meseci.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: